Minestronesuppe vegetar

Dette er en fyldig og god minestronesuppe, helt uten kjøtt.

Minestronesuppe 
Til 5 – 6 personer

Ingredienser

3 ss olivenolje til steking
1 stk. purre i ringer
1 stk. løk i terninger
2 båt hvitløk, finhakket
5 stk. potet i terninger
5 stk. gulrot i skiver
2 stk. grønn squash i halve skiver
1 stk. chili – uten frø, finhakket
2 l grønnsaksbuljong (fra terning)
1 boks hakkede hermetiske tomater
100 – 150 g pasta – has i suppen. (spaghetti knekkes i biter)
1 boks hvite bønner – skylles i kaldt vann
2 ss hakket frisk rosmarin
2 ss hakket frisk kruspersille
smak til med salt, pepper og (eventuelt litt sukker)
5 ss revet parmesan (eller litt mer)

Slik gjør du:
Ha olivenolje i en stor vid kjele, la løk og hvitløk surre et par minutter. Ha poteter og grønnsaker i og stek videre på svak varme i 4-5 minutter.(Det skal bare bli blankt, ikke brunt). Hell på kraft og tomater og pasta, og la alt småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Tilsett deretter bønner som er skylt i kaldt vann og hakket frisk rosmarin. Kok opp. Smak til med salt, pepper og (eventuelt) litt sukker. Server suppen med persilledryss og parmesan. Ferskt brød smaker godt til.

Jeg bakte vridde baguetter til denne suppen.
Først kuttet jeg opp alle ingrediensene som skulle være i suppen. Freste deretter løk og hvitløk et par minutter i oljen, og hadde så oppi resten av grønnsakene som fikk surre med på svak varme 4 – 5 minutter. Slå over kraften.

Deretter hadde jeg oppi de hermetiske tomatene og pastaen, og lot suppen småkoke i ca 10 minutter. Hvite bønner og rosmarin tilsatte jeg på slutten av koketiden. Det er viktig å smake til denne suppen, jeg hadde i ganske mye salt (1 – 2 ts) Rikelig med revet parmesan og persille strøs over suppen ved servering.

Tips: Hvis du ønsker sterkere tomatsmak ha i litt tomatpuré.( Kanskje en spiseskje eller to)

Oppskrift fra Aperitif

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: