En vinterhelg i Gøteborg

Som jeg nevnte på bloggen i går, så var Anine, eldste datter, og jeg i Gøteborg i helgen. Før vi reiste hadde vi ikke lagt så mange planer for hva vi skulle gjøre, eller hvor vi skulle gå når vi kom dit. Det fant vi først ut etter å ha kommet til hotellet, og etter å ha fått både et kart og gode tips fra hotellets resepsjonsbetjening.

Det var vinter og mye nysnø i Gøteborg denne helgen, og det preget litt hva vi gjorde. Blant annet hadde vi tenkt å besøke den gamle bydelen Haga, som virket veldig spennende utfra det vi hadde lest om den. Men siden det var såpass mye snø overalt, ble det til at vi for det meste holdt oss i sentrum.

Her følger en liten rapport fra besøket vårt i Gøteborg denne helgen.

Hvordan vi reiste
Vi reiste med toget, og det å reise med toget var en veldig grei måte å komme seg til Gøteborg på. Turen tok i underkant av fire timer, og siden vi hadde kjøpt miniprisbilletter, ble det også en reise til en hyggelig pris.

Hvor vi bodde
Vi bodde på Clarion Post hotell, som lå bare et steinkast fra Gøteborg sentralstasjon. Hotellet er det gamle posthuset i Gøteborg som er blitt omgjort til et designhotell, og det var et veldig bra hotell med mange flotte fasiliteter. Blant annet spaavdeling, restauranter, barer og konferansesenter. Frokosten og hotellsengene var også veldig bra. (og ikke minst den fantastiske hodeputa som en kunne kjøpe med seg hvis en ville).

Hvor vi spiste
Vi valgte ikke restauranter med de aller stiveste prisene.
Middagen på fredag inntok vi på Mediterraneo, en restaurant med middelhavskjøkken.
Mediterraneo

Västra Hamngatan 15

På lørdag spiste vi tapas på El Corazon, som også var et middelhavskjøkken. Et veldig koselig sted, med super mat.

El Corazon

Kungstorget

Søndag gikk vi for kinesisk, og makan til buffé med kinesisk mat enn den som var på denne restauranten har jeg aldri før sett. Og det til en billig penge.

Ching Palace

Södra Hamngatan 2

En fin caféVi måtte så klart gå innom en café for å fika når vi først var i Sverige. Her hadde de kjempegod kaffe, og minst like gode kaker:

Da Matteo

Vallgatan

Noen butikker vi var innom
Vi gikk i butikker på søndagen, og da på to kjøpesentre. Det ene het Nordstan, var kjempestort. Det andre het Arkaden, ikke så stort, men veldig fint:). Vi var også innom en butikk på lørdag:

Og det var en helt fantastisk bruktbutikk, med over fire etasjer, som het Myrorna, som jeg tror må være Sveriges svar på Fretex. Her var det alt mulig å få kjøpt, fra retromøbler til glasstøy, klær og tilbehør både for han og henne. Alt flott tilrettelagt gjennom sortering etter fargekoder.
Myrorna

Järntorget.

Søndag gikk vi til nok en fantastisk bruktbutikk:Beyond Retro

Arkaden

Matmarkedet
Matmarkedet Saulhallen lå
på Kungstorget. Et kjempeutvalg av nesten alle matvarer, gode oliven, nybakte brød, kaker og krydder, oster og kjøtt. Der var over 40 butikker der:

Besøk på Gøteborg kunstmuseumLørdag besøkte vi Gøteborgs kunstmuseum som lå på toppen av Kungsportsavenyen. Kunstmuseet rommer kunst fra til sammen fem århundrer. Vi deltok ikke på omvisninger, men fikk utdelt en oversikt over museet som var veldig informativ. Det var gratis inngang.
Vi spiste lunch på museet også, på en liten restaurant som het Mr P.

Legg inn en kommentar

%d