Noen glimt fra Gøteborg

Anine og jeg tilbrakte helgen i Gøteborg, og det ble en veldig koselig og vellykket tur. Det var bare tilfeldig at vi bestemte oss for å dra dit. Her for en tid tilbake hadde de nemlig salg på miniprisbilletter på NSB, og da fant vi ut at vi skulle benytte anledningen til å dra til Gøteborg. Selve reisen fikk vi ihvertfall da til en helt overkommelig pris.

Som sagt så hadde vi en veldig flott helg. Gøteborg har så mye interessant å by på. Mange spennende butikker, fine cafeer og restauranter, – og et bredt tilbud av severdigheter og museer. Vi bestemte oss for å gå på Gøteborgs kunstmuseeum, og det angret vi ikke på. Museet har verdens flotteste samling av nasjonalromantisk kunst signert skandinaver på slutten av 1800-tallet, og jeg må si at jeg ble veldig fasinert av de mange og storslagne kunstverkene.

Vi la opp helgen slik at vi brukte lørdagen til å gå rundt og gjøre oss kjent i Gøteborg, og til å gå på museet. På søndagen gikk vi i butikker, for så å avslutte besøket med å gå på SPA. Mer om dette senere.

Nedenfor noen glimt fra helgen. I morgen legger jeg ut et innlegg som går litt nærmere inn på hva slags butikker og restauranter vi besøkte.

Det var skikkelig snøvær da vi kom på fredag, og mye snø overalt. Gøteborgs Centralstation i bakgrunnen.Trikker og sporvogner var veldig synlige i bybildet.Vi bodde på Clarion post hotell, like ved stasjonen, og det var et veldig bra hotell med mange fasiliteter. Blant annet hadde hotellet utendørs oppvarmet pool på taket, treningsrom, og en egen SPA-avdeling. Foruten flere restauranter og barer. Poolen på taket fristet ikke så veldig i det snøværet som var på lørdag, men SPA-tilbudet fristet, og det prøvde vi som en avslutning på besøket. Veldig bra tilbud, med priser nesten som hjemme.
Interiør fra hotellet.
Bilde tatt på vår bytur lørdag. Denne butikken solgte blant annet postkort.
Gøteborg domkirke.Glimt fra gatelivet.

 Her var vi i nærheten av den gamle bydelen Haga. Utsikt over kanalen.

Fra Gøteborg kunstmuseum.

 
Storslagent kunstverk signert Carl Larsson.

Legg inn en kommentar