Grønn oppfriskning i stua 


Her om dagen hadde de tilbud på grønne planter i blomsterbutikkene, og da fant jeg ut at tiden var inn til å fornye litt på grøntområdet i heimen. Jeg gikk fra den ene butikken til den andre, og når sant skal sies. Jeg kom nok hjem med noen flere grønne planter enn det jeg hadde tenkt meg.

Hos meg har interessen for grønne inneplanter gått litt i bølger. På 80-tallet da jeg flyttet for meg selv, og etterhvert ble etablert med et eget hjem, synes jeg grønne planter var helt topp. Hele stua var full av grønne planter. Yuccapalmer så store som trær sto i krukker på gulvet, og i vinduene var det fullt. Der sto det massevis med små og store planter, og vindusflatene var dekket med ampler med slyngplanter som hang på rekke og rad.

Men så var det stopp. På ett tidspunkt ble jeg ganske lei av de mange inneplantene. De vokse seg så store og litt uhåndterlige, og var ikke lenger så fine. En etter en forsvant de ut av huset. Sammen med de lakkerte og lutete furumøblene, og de rustikke tekstilene. Tilslutt var det bare noen få nøye utvalgte grønne planter igjen, og de fikk plass i et interiør som ble mer og mer minimalistisk.

Men er det ikke rart hvordan verden går i ring! Det som en engang var lei av, blir plutselig nytt og spennende igjen. Gamle ting blir som nye, og gamle trender kommer tilbake.

For nå er det tilbake til start igjen. Her om dagen kom jeg altså hjem med flere grønne planter enn jeg hadde tenkt, og nå synes jeg plutselig at det har blitt så koselig i stua. Det står fullt med grønne planter i vinduet, og jeg vurderer å henge opp noen ampler igjen. Grønne inneplanter er i grunnen veldig fint. 

Nå skal det sies at vi kanskje er flinkere enn før til å velge planter som passer inn i interiøret, – vi er kanskje flinkere til å bruke den riktige planten på riktig sted.

På linken nedenfor kan du finne en fin artikkel (på engelsk) med spennende forslag til hvordan bruke planter i interiøret:
Design-milk.com

Ellers har vi kanskje også fått mer kunnskap nå om hvor viktige grønne planter er i et sunt innemiljø? Fordelene med grønne planter er ihvertfall mange:

– De renser luften.

– De gjør oss mindre stresset og mer produktive.

– Planter gjør oss gladere.

– Blomster og planter inspirerer kreativiteten.

– De bidrar til en miljøvennlig livsstil.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: