Livlig på fuglebrettet 

Selv om jeg bor like ved skogen, og er glad i dyr, så har jeg ikke hatt noen egentlig tradisjon med å fore fugler. Jeg har lagt ut litt mat nå og da, men ikke noe fast, – og når sant skal sies, så har jeg vel egentlig ikke hatt den helt store interessen for fugler og fugleliv. Men når jeg tenker nøyere etter, så er det litt rart. For her ved skogen virkelig kryr det av fugler.

Før jul var jeg innom Plantasjen for å handle juleblomster, og da ble det til at jeg kjøpte med noen poser med fuglemat i samme slengen. Denne fuglematen la jeg ut på fuglebrettet like før jeg skulle dra på juleferie. 

Og det tok ikke lang tid før de søte små oppdaget maten. Da jeg kom hjem fra juleferien var det fullt opp med fugler på fuglebrettet, og nå like før helgen hadde all fuglematen som jeg la ut, blitt spist opp. 

Så da var det ingen vei utenom. Jeg måtte ut til Plantasjen igjen. Ikke for å kjøpe blomster denne gang, men for å kjøpe mer fuglemat. Og denne gangen kjøpte jeg med så mye at jeg kan fore fugler til langt utpå våren. Det ble en stor pose med talgboller, solsikkefrø og jordnøtter. Jeg kjøpte med litt ekstra jordnøtter også,  for det ser ut til å være den store favoritten blant fuglene her i nabolaget.

Og ikke hadde jeg trodd at det skulle være så morsomt å følge med på livet på fuglebrettet! Det er virkelig full aktivitet der, og liv og røre. Fuglene sitter på brettet og spiser en stund. Så krangler de litt. Så kvitrer de. Så flyr de for å gjemme seg i en hekk like ved,  før de plutselig kommer tilbake igjen, – hele gjengen, og slår seg ned i en tujha som tilfeldigvis står plassert like fuglebrettet. Og slik driver de på hele formiddagen. Spiser, kvitrer, krangler, og flyr fram og tilbake.

Jeg vet ikke så mye om fugler, men nå har jeg tenkt å ta frem fugleboken for å se hvilke arter som besøker fuglebrettet. Og kanskje kjøper jeg meg en ny fuglebok også. Jammen tror jeg at jeg har fått meg en ny hobby på nyåret.

   
  

  

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: