Fortsatt litt jul i huset

I morgen er det striskjorte og havrelefse for meg, da begynner jeg å jobbe igjen etter juleferien. Det har vært kjempefint å ha hatt en så lang og god juleferie, men det skal bli godt å begynne å jobbe igjen også. 

Men selv om det er hverdag igjen i morgen, har ikke jeg tenkt å avslutte jula for det. Det var jo ikke så lenge før jul jeg julepyntet i huset, og da synes jeg det er litt tidlig å ta ut julepynten allerede nå. Så jeg har tenkt å kose meg i julestemningen, – med lysene, varmen og julematen, en stund til. Huset blir nok julepyntet her ihvertfall helt til den trettende dag jul.

Jeg har hatt en fin første helg i januar. Stille og rolig. I går var jeg bare en liten tur ute og handlet, og resten av dagen var jeg hjemme og slappet av. Siden gårsdagen var en av de første dagene i det nye året, benyttet jeg noe av dagen til å planlegge. Ikke til å planlegge urealistiske nyttårsforsetter, men til å sette opp en liste over hva jeg har lyst til å gjøre i året som kommer. Jeg liker jo å leve et aktivt liv, og det er så mye jeg har lyst til å se og oppleve. Og da er det fint å sette opp en slik liste. Det skal ikke legges skjul på at en tur til Roma står høyt oppe på ønskelisten, så kanskje ferieturen skal gå dit i år? 

I går ettermiddag fikk jeg sett flere filmer på Nettflix, og det er herlig å ha tid til akkurat det. Det er så mange bra historier som formidles gjennom film, og jeg blir aldri lei av å se! Det var forresten mye fint på tv i går også, og for en gangs skyld ble jeg sittende å se på tv til langt utover kvelden. I dag har jeg hatt det litt mer travelt, – jeg sto opp tidlig og dro for å besøke en venninne som bor på den andre siden av byen.

  Det har kommet masse snø her denne helgen, og det har plutselig blitt ganske kaldt ute. Så det har blitt mye fyring på peisen. Nå ser jeg forresten frem til sesongens første skitur, som jeg antar blir en av de første dagene. 

 Jeg hadde selskap her på nyttårsaften, og fortsatt står nyttårsbuketten flott.

  Jeg har drukket massevis av min favoritte, solbærte, denne helgen. 

  Og har spist klementiner og epler som fortsatt er igjen fra jula. 

 Amaryllisene står fortsatt fint.

  Og pryder arbeidsbordet på soverommet, sammen med denne herremannen.

 En engel smiler fra sin plass i bokhylla. 

 Og noen bunadskledde kjerringer har hele julen stått og skuet utover soverommet fra sin plass på kommoden.
  

Fortsatt så brenner julelysene.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: