Sviskekake på kokosbunn


Nå skal det sies at jeg sikkert har lagt ut bilder av litt mer vellykkede kaker her på bloggen. I hvert fall hva utseendet angår. Men det får bare passere. For denne kaken er supergod, faktisk er den en av mine store favoritter! Nydelig kokosbunn, med god smak av svisker, vanilje og krem. Jeg har fått oppskriften av min gode venninne Aslaug, og den kan virkelig anbefales:)!

SVISKEKAKE PÅ KOKOSBUNN
Bunnen stekes på 180 grader i 30 – 35 minutter.

Kakebunn:
4 egg
2 kopper sukker
2 kopper kokos
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

(1 kopp tilsvarer ca 1,5 dl)

Fyll:
1 pk Freia vaniljesaus, kokt med halvparten av melken (eller 2,5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem)

250 gram svisker
2 – 3 ss sukker

1 liten kartong fløte (3 dl)

Slik gjør du:
1. Lag først bunnen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i en kopp kokos. Bland deretter i hvetemel og bakepulver.Ha røren i en godt smurt form. Stek på 180 grader i 30 – 35 minutter. Avkjøl bunnen.

2. Så lager du fyllet. Ha først sviskene i en kjele, og ha i vann så det så vidt dekker sviskene. Ha i sukkeret, og kok i ca 5 – 10 minutter. Deretter moser du blandingen med en stavmikser til en glatt røre. Avkjøl.

3. Så lager du vaniljekremen. Kok etter anvisning på pakken, men bruk halv melkemengde. Du kan også bruke 2,5 dl ferdig vaniljekrem. Avkjøl. Vaniljekremen skal blandes med 1 dl med ferdig pisket krem. Se nedenfor.

4. Stivpisk kremen. (En dl av denne blandes med den avkjølte vaniljekremen).

5. Så “stabler” du fyllet oppå bunnen. Først sviskeblandingen, så vaniljekremen, og tilslutt kremen oppå. Hvis du vil ha litt “pynt” oppå kaken, strø gjerne over litt revet sjokolade.
  
  

Legg inn en kommentar

%d