Et koselig førjulsselskap uten stress

Jeg vet ikke om du har det slik som meg i en travel hverdag? Dagene fyker av sted. Høst blir til vinter. Vinter blir til vår. Og hvor ble dagene av egentlig?

Hverdagen krever sitt. Etter jobb vil en gjerne være sammen med familien og koble av. Eller en vil ut og gå tur, trene eller dyrke fritidsinteresser. Selskapelighet og gode venners lag blir det mindre av. Det er så mange en gjerne skulle ha møtt, eller sett.

Og slik går no dagan.

Førjulstiden er en yppelig tid til å gjøre noe med det! Å invitere venner og familie som en ikke ser så ofte. Eller å invitere de som en ser ofte. Det å treffe venner eller familie, er noe av det som er med på å gjøre førjulstiden så koselig. Det trenger absolutt ikke å være noe stort gjestebud. Å invitere en, to, eller tre, er like så koselig som de litt større selskapene. Og ikke trenger en å diske opp i stor stil heller. Det beste er å gjøre det enkelt, og det er massevis av enkle og greie oppskrifter på selskapsmat å finne på nettet.

På lørdag fikk jeg besøk av to gode venninner til et koselig lite førjulselskap. Det var så hyggelig å se dem igjen, for det var lenge siden sist vi møttes. På menyen sto Boeuf bourguignon, med en enkel kake til dessert. (Trykk på linken for å komme til oppskriften til gryteretten).

Det fine med denne menyen er at du kan ha en koselig og avkoblende kveld selv også, helt uten vertinnestress. Alt til denne serveringen gjøres klart på forhånd, og hovedretten kan gjøres klar dagen før om du vil. Når alt er klart på forhånd, kan du som vertinne slappe av og kose deg i selskapet akkurat som de andre.

Jeg hadde en kjempehyggelig førjulskveld på lørdag, og jeg det håper mine to venninner hadde også. Menyen fungerte utmerket. Maten smakte godt, den og passet fint å servere som selskapsmat. Oppskriften på kaken jeg serverte, legger jeg ut senere i dag.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: