Snål frukt og grønt


På dagligvarebutikken Bunnpris, der jeg handler, lanserte de for en tid tilbake et tilbud som de kaller Snål frukt og grønt. Denne frukten og grønnsakene er litt annerledes andre typer frukt og grønt. Den har ikke helt utseende med seg, – for å si det sånn. Frukt og grønnsaker kommer jo egentlig i alle former og fasonger (som oss forøvrig..). Det er bare det at vår tids industrialiserte jordbruk gjør at alt vi kjøper av frukt og grønt på butikken skal se helt likt ut. De skal være standardiserte og ha de samme mål. Den snåle frukten og grønnsakene derimot, kommer i ulike former og fasonger, men smaker selvsagt like godt.

Jeg synes det er flott at Bunnpris ved dette tilbudet tar et aktivt grep for å få ned matavfall. Det burde flere butikker gjøre! Det er altfor mye kasting av mat i Norge, og i den vestlige verden, i dag. I stedet for at denne frukten og grønnsakene havner på dynga, selges de altså ut til oss forbrukere, og vi får håpe at vi verdsetter det. Jeg som bruker mye frukt og grønt, blant annet til juicing, har tenkt å benytte meg av dette tilbudet. En ekstra bonus er jo at det er 30% billigere enn annen frukt og grønt.

 

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s