Snål frukt og grønt


På dagligvarebutikken Bunnpris, der jeg handler, lanserte de for en tid tilbake et tilbud som de kaller Snål frukt og grønt. Denne frukten og grønnsakene er litt annerledes andre typer frukt og grønt. Den har ikke helt utseende med seg, – for å si det sånn. Frukt og grønnsaker kommer jo egentlig i alle former og fasonger (som oss forøvrig..). Det er bare det at vår tids industrialiserte jordbruk gjør at alt vi kjøper av frukt og grønt på butikken skal se helt likt ut. De skal være standardiserte og ha de samme mål. Den snåle frukten og grønnsakene derimot, kommer i ulike former og fasonger, men smaker selvsagt like godt.

Jeg synes det er flott at Bunnpris ved dette tilbudet tar et aktivt grep for å få ned matavfall. Det burde flere butikker gjøre! Det er altfor mye kasting av mat i Norge, og i den vestlige verden, i dag. I stedet for at denne frukten og grønnsakene havner på dynga, selges de altså ut til oss forbrukere, og vi får håpe at vi verdsetter det. Jeg som bruker mye frukt og grønt, blant annet til juicing, har tenkt å benytte meg av dette tilbudet. En ekstra bonus er jo at det er 30% billigere enn annen frukt og grønt.

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: