Stekt ris med kylling

Processed with VSCOcam with c2 presetI all sin enkelhet er dette en veldig god middagsrett. Og vet du, – stekt ris – , eller “Fried rice” som retten heter på engelsk, går for å være en av klodens mest populære middager. Rester av ris passer utmerket til retten. Middagsretten blir absolutt best hvis den lages med kald eller lunken ris som varmes opp.

STEKT RIS MED KYLLING
2 – 3 personer

2 ss rapsolje
3 dl jasminris – kokt i lettssaltet vann etter anvisningen på pakken
2 vårløk
1 hvitløksfedd, hakket
1 finhakket løk
1/2 paprika i strimler
300 g kyllingfilet i tynne strimler
1 ts karri
1 ts malt spisskummen
Ca 2 ss fiskesaus, (fish sauce)
2 egg lettvispet

SLIK GJØR DU:

1. Kok risen etter anvisningen på pakken, og la den avkjøle under lokket. Ha den så over på et fat eller en liten langpanne og la den bli kald. Rør rundt og løft litt på risen. Det er best å lage denne retten med kald eller lunken ris.

2. Skjær opp grønnsakene. Først vårløken. Skjær den på skrå, og så i tynne strimler. Sett til side. Deretter hakkes hvitløk. Løken skjæres i tynne strimler. Så paprikaen som også skjæres i tynne strimler.

3.Varm en wok og ha opp i 1 ss olje. Fres først løken og hvitløken på middels varme 1 – 2 minutter og rør om. Ha i paprika og la den frese med et minutt. Ha så hele blandingen over på er fat.

4. Ta deretter en spiseskje med olje til i woken, og ha i kyllingstrimlene i den varme oljen. Kyllingstrimlene skal stekes på medium varme og i minst 5 minutter til de er godt gjennomstekt. Når de har stekt litt – dryss på karri og spisskummen.

5. Ha deretter grønnsakene tilbake i woken, og så risen. Rør godt rundt så kyllingstrimlene, grønnsakene og risen blir godt fordelt. Ha i fiskesaus (og eventuelt litt salt hvis det er behov for det). Rør godt om, og legg på et lokk. Senk varmen og la retten stå og dampe under lokket i 3 – 4 minutter. Løft lokket og rør om to ganger underveis.

6. Lag deretter en god grop i risen, og skru opp varmen noe. Ha i litt olje i gropen, og så det sammenvispede egget. La det stå til eggene har stivnet, et par minutter eller litt mer. Rør godt rundt når egget har stivnet.

7. Bland tilslutt inn vårløken, og stek blandingen videre et minutt eller to til.

Server med hakket koriander, mangochutney og eventuelt litt soyasaus. Hvis du vil ha den stekte risen ekstra sterk, ta også litt sriracha-saus til.

Tips: Det går også fint å steke vispet egg i pannen først, og hakke den opp. Has da i samtidig med vårløken.
Processed with VSCOcam with c2 preset

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: