Kikertboller med ovnsstekte potetbåter og gulrottzatziki

IMG_7020Her kommer et forslag til en god matrett for helga; kikertboller (falafel) servert med gulrottzatziki og ovnsbakte potetbåter. Jeg lagde denne vegetarretten til middag i dag. Den smakte kjempegodt, og kan absolutt anbefales:)!
Processed with VSCOcam with s2 presetKIKERTBOLLER
Ca. 10 – 12 stk

1gul løk, finhakket
2 kløfter hvitløk, revet
4 dl kokte kikerter (fra boks)
1 ss maisenamel
1 ss sitronjuice (Saft fra en kvart sitron)
0,5 dl hakket persille
1 liten ts sambal oelek
1 ts malt spisskummen
Kvernet pepper etter smak
0,5 ts salt
0,5 dl strøbrød
—-
1 – 2 dl rapsolje eller soyaolje til steking.

Slik gjør du:
Skyll kikertene godt i kaldt vann og la de renne av. Ha de i en bolle. Hakk løken godt, og ha den i bollen sammen med hvitløk, krydder, persille, sitronsaft og salt og pepper. Kjør alt til en glatt røre med en stavmikser. Smak på røren, og ha eventuelt i mer i salt, krydder eller sitronjuice. Ta en god spiseskje av røren, og trill til runde boller ca 10 – 12 stk. Rull bollene i strøbrød og legg de på et matpapir.

Varm oljen i en dyp stekepanne og vent et par minutter til den er varm. (Prøv med en trepinne eller tresleiv. Det skal frese rundt trepinnen når oljen er klar til fritering). Ha noen få boller i pannen om gangen, og la de frese til de er brune og gjennomstekte. Snu dem underveis. Skru ned varmen, oljen skal ikke være for varm. Legg kikertbollene på et kjøkkenpapir for å renne av.

NB: Vær forsiktig når du friterer. Følg med hele tiden. Ha alltid et lokk ved siden av for å legge over hvis det er behov for det. Barn skal ikke være i nærheten.

Processed with VSCOcam with s2 presetGULROTTZATZIKI

4 gulrøtter av medium størrelse, revet
2,5 dl matlagingsyoghurt
2 fedd hvitløk, presset
2 ss lettmajones ( kan sløyfes)
1 – 2 ss sitronsaft
Salt og pepper.

Riv gulroten grovt på rivjern. Bland de i matlagingsyoghurten. Ha i presset hvitløk, lettmajones og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Processed with VSCOcam with s2 presetOVNSBAKTE POTETBÅTER

2 – 3 poteter pr person
Olje 1 ss
Et dryss salt
Evt et dryss oregano eller basilikum.
(Eventuelt litt presset hvitløk).

Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader. Del potetene i båter. Tørk de godt med et kjøkkenpapir. Ha potetene i en smurt form. Ringle over litt olje, og dryss på litt salt – vend litt på potetene slik at alt er dekket). Stek potetene i ca 25 minutter til de er møre.

Processed with VSCOcam with s2 preset
Da er maten servert, vel bekomme:)!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: