Et godt og lettlaget brød

Processed with VSCOcam with a1 presetHer følger oppskrift på et godt og lettlaget brød. Brødet er enkelt å bake ved at en bare rører sammen deigen, lar den heve og heller den over på stekeplaten. Den skal ikke knas. Høy temperatur i begynnelsen av steketiden sikrer en sprø og god skorpe. Rosmarin setter en god smak på brødet.

LETTLAGET BRØD MED ROSMARIN
1 brød
Ovn 250 grader C / 150 grader C
45 til 50 minutter steketid

INGREDIENSER
25 g gjær
1 ts salt
4 dl vann 37°C
1 dl solsikkefrø
1 ts rosmarin
2 dl sammalt hvetemel
6-7 dl hvetemel

SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett salt. Hell vannet over gjæren. Rør rundt til gjæren er oppløst. Tilsett resten av ingrediensene. Rør sammen den løse deigen med en tresleiv, og la den gjære under et kopphåndkle 1 – 2 timer. Smør en bakeplate, og hell deigen forsiktig ut på platen. Den skal ikke knas. La den heve ca 30 minutter til, mens ovnen blir varm. (Ovnen skal stå på 250 grader C.) Stek først brødet 15 minutter på nederste rille. Senk deretter varmen til 150 grader C, og stek videre i 30- 40 minutter. (Bank på brødet når du har tatt det ut av ovner – det skal høres en hul lyd når brødet er ferdig:)) Avkjøl brødet på en rist.
Processed with VSCOcam with a1 preset

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s