Et dikt på en tirsdag

IMG_6988BØNN FOR DRØMMEN

Jeg frykter den kalde,
altfor kloke tanken.
Den som borer så presist,
roper så høgt på sannhet -.

Jeg ber for Drømmen:
det gåteblå sløret
som skjuler sannhetens
arrete ansikt.

Ja, jeg ber for Drømmen!

La meg lenge få tro
at suset i skogen er noe mer
enn et fysisk fenomen:
Grenenes friksjon
mot stømmende luft -.

Hans Børli

IMG_6967-2
I dag fikk jeg lyst til å dele et dikt av en av mine favorittforfattere – Hans Børli. Diktet Bønn for drømmen synes jeg er flott, tankevekkende og viktig.

Av og til så tenker jeg at verden er så overfylt av rasjonelle tanker, – av analyser, tekniske rapporter og vurderinger. I bedrifter og på arbeidsplasser uttrykkes slike tanker i form av mål, strategier og handlingsplaner. De uttrykkes fra talerstoler, rundt møtebord og på konferanser.

I skolen blir alt mer og mer målstyrt og standardisert. Alt og alle skal vurderes og evalueres, og resultater skal måles. For det meste innen områder som kan uttrykkes kvantitativt. Kreativitet og samarbeid som er så viktig for fremtiden måles ikke på samme måte.

Av og til så savner jeg visjonene og drømmene. De filosofiske betraktningene, og den frie langsiktige tenkning og meningsutveksling. Fokus på kreativitet.

Diktet “Bønn for drømmen” av Hans Børli synes jeg fanger noe av dette.
IMG_6973

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: