Gnocchi med saus av butternutgresskar

Akkurat nå er det høysesong for gresskar, og her følger oppskrift på en rett hvor hovedingrediensen er butternutgresskar. Butternutgresskar kalles også flaskegresskar. Fargen er gul og fasongen minner om en flaske. Butternutgresskar passer fint til matlaging, og kan brukes både i middagsretter og bakst.
Processed with VSCOcam with s2 preset
GNOCCHI MED SAUS AV BUTTERNUTGRESSKAR

INDEGRIENSER
Gnocchi
500 g poteter, nykokte
4 dl hvetemel
1 egg, pisket
1 ts salt
Nykvernet pepper

Saus med butternutgresskar
400 g butternutgresskar, skrelt frøene fjernet og delt i terninger, stekt
0,5 dl hvitvin
1 dl fløte
1 neve spinat, hakket
1 – 2 fedd revet hvitløk
Salt og nykvernet pepper
(Evt en klatt med smør for fyldigere smak

Topping:
1 dl revet parmesanost
1 dl hakkede hasselnøtter
Frisk basillikum, hakket

SLIK GJØR DU:
1. Lag først gnocchien. Kok potetene og skrell dem etter koking. Mos dem til de er uten klumper. Rør inn mel, egg, salt, pepper. Bland til en smidig deig, og legg den på en melet flate. Del deigen i 4. Rull den til lengder 1,5 cm tykk. Del i små kroketter. Press dem lett med en gaffel. Kok opp vann i en stor kjele, og ha opp i salt etter ønske. Legg i gnocchiene noen av gangen og kok de i 3 til 5 minutter. De flyter opp når de er ferdige. Legg de på et fat inntil sausen er ferdig.

2. Deretter lager du sausen med butternutgresskar. Legg de oppkuttede gresskarterningene på en smurt stekeplate. (Bruk evt. bakepapir). Krydre med et dryss salt og pepper, og ha over litt olivenolje. Stek på 200 grader i 20 til 25 minutter inntil terningene er gyldne. Ha 2/3 av terningene over i en kasserolle. Ha i hvitvin og fløte, og kjør med en stavmikser inntil det blir en pure. Smak til sausen, med litt mer salt og pepper og hvitløk. Gi et oppkok. Smak deretter til sausen en gang til, og ha f eks inn mer fløte, hvitvin ( og kanskje litt mer salt og pepper) etter behov. Rør den hakkede spinaten inn i sausen, og deretter gnocchien og resten av terningene. Kok i noen minutter.

Legg gnocchiene og sausen opp på tallerkener, og strø over hakkede hasselnøtter, parmesanost og hakket basillikum ved servering. Eventuelt kan du sette frem skåler, og la gjestene ha over tilbehøret selv.
Processed with VSCOcam with s2 presetProcessed with VSCOcam with s2 presetProcessed with VSCOcam with s2 preset

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: