Det gjelder å holde forkjølelsen unna

Noe som nesten aldri slår feil, det er at når det nærmer seg desember og januar, da blir jeg sjuk. Ikke så veldig sjuk, men litt. Småsjuk er vel det riktige ordet. Noen ganger blir jeg forkjøla, og andre ganger får jeg influensa. Men i år har jeg bestemt meg for å prøve å ta tyren med hornene. Allerede nå skal jeg legge strategien for hvordan jeg skal vinne over bassiluskene. Jeg har googlet og stått i, og har funnet frem til denne listen med gode tips til hvordan en skal unngå å bli liggende med forkjølelse og influensa.

For å unngå å bli sjuk er det viktig at:

– En er nøye med håndvask.
– Bruker Antibac.
– Får i seg nok vitamin C og sink.
– Drikker mye vann.
– Får nok søvn.

Det er også mye annet en kan gjøre for å unngå å bli smittet:
– Bruke Antibac når en er på steder der det er lett å bli eksponert for smitte.
– Tørke av flater som berøres mye med en Antibac-våtserviett ( tastatur, mobiltelefon, armlener på kontorstol osv.)
– Være nøye med å desinfisere treningsapparater når en er i treningsstudio, legge rent håndkle på treningsmatter og lignende.

Kostholdet betyr også mye for å styrke immunforsvaret. Ferskpresset juice – for eksempel laget av grønnkål, brokkoli, ruccolasalat, persille, squash, agurk, gulrøtter og grapefrukt virker styrkende i så måte. Det gjør også inntak av proteinrik mat gjennom dagen, særlig fisk, egg og yoghurt. Ellers skal visstnok grønn te med honning og sitron være bra.

Kilde: Health. com

Nå skal jeg prøve så godt jeg kan å følge disse rådene utover høsten. Kanskje ikke alle, men noen. Kostholdsrådene følger jeg uansett. Og som regel har jeg alltid med en flaske med Antibac i veska, og er generelt opptatt av å ikke fryse i den kalde årstiden.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: