Høst

Processed with VSCOcam with 7 presetProcessed with VSCOcam with 7 presetProcessed with VSCOcam with 7 presetProcessed with VSCOcam with 7 presetProcessed with VSCOcam with 7 presetProcessed with VSCOcam with 7 presetProcessed with VSCOcam with 7 preset
Det er så fint ute i naturen akkurat nå. Løvet på trærne har gyldne farger, mens blomster, busker og strå langsomt blir grå og brune. Det blir mer og mer brunt og grått i naturen når bladene etterhvert faller av, men ser du ordentlig etter, vil du finne arter som stråler også på denne tiden av året.

Mye fint er sagt om høsten:

Jeg tror at naturen har sitt deiligste liv, når den blekner. Intet dør så vakkert som blader. I de varmeste, vakreste farger jorden eier, kler de seg.
Sigbjørn Obstfelder

Skogen finner jeg er skjønnest
i høstgeniets fantasi, og ikke, når den står som grønnest.
Bjørnstjerne Bjørnson

Jeg tror jeg forstår hva de mener. Det er noe med høsten som berører, og som griper og fyller en. De vakre gyldne fargene, den klare luften og naturen som langsomt endres. Høsten er kraftfull, den gir kraft. Det er akkurat som høsten går dypere og sterkere enn de andre årstidene. Høsten kan være mollstemt, men den kan også være varm og og myk.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: