Regn, regn og atter regn

Processed with VSCOcam with f2 preset
Hos meg, som så mange andre steder i landet, regner det om dagen. Mye! Det bare bøtter ned, og det har det gjort i flere dager nå. Heldigvis er det ikke noen fare for flom, men det er likevel mye vann. Overalt.

Jeg må si jeg reflekterer litt over været her jeg sitter og hører regnet tromme mot vindusruta. De siste årene har det blitt mer og mer ekstremvær, og jeg synes det kommer oftere og oftere. Det ene striregnet avløses av det andre. Her jeg bor er det tradisjonelt et stabilt innlandsklima med varme tørre somre, og kalde vintre. Men ikke nå mer, nå har vintrene blitt milde med lite snø, og om sommeren og høsten er det vått.

Selv om jeg ikke har noen dyptgående innsikt i årsaker til klimaendringer, så er jeg tilhenger av de forskere som mener at klimaendringer kommer som et resultat av global oppvarming som en følge menneskeskapt aktivitet. Jeg synes ikke det er det minste rart om vår livsstil med flyreiser, bilkjøring, olje,- kull- og gassforbrenning og nedhugging av regnskog, fører til økte CO2-utslipp og global oppvarming.

Jeg mener at klimaendringer og utslipp av klimagasser bør mye høyere opp på den politiske dagsordenen, og at sterkere tiltak må til for å få ned slike utslipp.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: