Hvordan jeg laget et toppbilde til bloggen – steg for steg

Bare for å ha sagt det med en gang, dette er blogginnlegget for de helt spesielt interesserte. Her får du en detaljert oppskrift på hvordan du kan lage et toppbilde til bloggen din, og det fra din egen smarttelefon. Kort sagt tar en med denne metoden utgangspunkt i et ønsket bilde (som ligger i kamerarullen på mobilen), beskjærer det i en app (slik at det får riktig format), og så laster det over i en annen app der en legger på navn på bloggen, tekst, bilder eller andre effekter. Dette er ikke verdens mest avanserte webdesign, formålet her er bare å beskrive en metode for å lage et enkelt toppbilde på en enkel måte.

Siden toppbildet er smalt og lite, må en ofte gjøre et utsnitt av bildet en tar utgangspunkt i. Dette blir veldig forstørret på bloggen, er det er derfor viktig å velge et bilde med høy oppløsning (MB) slik at det blir fint når det vises.

For å lage et toppbilde etter denne metoden trenger du en smarttelefon med følgende to apper installert:

Pic stitchIMG_5542Denne appen brukes til å beskjære bildet du tar utgangspunkt i, slik at det får riktig størrelse. Appen har mange flotte funksjoner, blant annet kan en lage fine bildecollager med den. Men i denne sammenheng bruker vi appen kun til å beskjære toppbildet. Appen er gratis i AppStore.

PiclabHD
IMG_5548Dette er virkelig appen for artig bilderedigering. Til alle mulige slags bilder. Her bruker vi appen til å legge på tekst, dekorer og eventuelt legger andre bilder på toppbildet. Dette er en betalingsapp i AppStore. Den kostet kr 29,-, i tillegg kostet det 19 kroner å frigi alle effekter. (Jeg valgte å gjøre det for å ha flere effekter å velge mellom).

Er du klar?? Da begynner vi!

TOPPBILDE STEG FOR STEG

Få riktig format på toppbildet:
1. Velg det bildet som du ønsker å bruke i kamerarullen. Jeg valgte et helt vanlig naturbilde fra Instagramkontoen min.(men burde fulgt min egen oppskrift og valgt et høyoppløselig. Mer om dette senere)
IMG_5549
2. Åpne appen Pic stitch:
IMG_5550Trykk på den første blå firkanten.

3. Du kommer da inn i følgende bilde:IMG_5551Trykk på krysset, og last inn bildet.

4. Menyen du kommer til ser da slik ut:
IMG_5552Her skal du ikke gjøre annet enn å trykke på done (med den blå teksten)

5. Det neste bildet du kommer til ser slik ut:IMG_5553-2
Her skal vi gjøre to ting:
– Få bort den hvite kanten
– Deretter trykke på aspekt nederst i bildet for å kunne velge riktig format på toppbildet. Trykk på de fire hvite strekene øverst i bildet, og skyv på knappen som kommer frem, slik at den hvite kanten blir borte.

6. Når du har trykket på aspekt nederst på menylinjen kommer du inn i dette bildet. IMG_5554Her velger du FB cover.. Det kan være at målene for Facebook-forsidebilde ikke er helt de samme som målene som er beskrevet for toppbilde på din blogg. Imidlertid tilpasset dette seg helt fint på min blogg, og bildet kunne lastes rett inn uten endringer.

7. Velg så det utsnittet du ønsker å ha på toppbildet, og trykk export for å lagre bildet tilbake på kamerarullen.
IMG_5555
Og slik ble bildet vi skal ta utgangspunkt i for å lage toppbildet. Bildet har nå fått riktig format. Lagre bildet tilbake på kamerarullen ved å trykke export.

Legge på tekst og effekter på toppbildet

Nå skal vi legge på tekst og effekter, og det skjer i appen PicLab HD.

1. Åpne appen PicLab HD. Velg album og last inn bildet. Du kommer da inn i dette bildet:IMG_5557Se nøye på menylinjen nederst. Her er det menyvalg blant annet for å legge på tekst, effekter, andre bilder mm. Det er også menyvalg for moods (stemning i bildet), og mye mer. Jeg velger to menyvalg her: Add Tekst og Artwork.

2. Først skal navnet på bloggen inn. Trykk på Addtext. Dette bildet kommer da opp.IMG_5560Navnet på bloggen skriver du inn i den firkantede boksen. Se nøye på menyvalgene nederst i bildet. Her kommer det frem mange muligheter for utseende på selve teksten bl.a. farge. Prøv menyvalgene og legg på det du ønsker.IMG_5558
3. Deretter trykker du på close nederst. Mange ulike teksttyper kommer opp. Finn en du liker.IMG_5650Jeg valgte denne.

4. Så plasser du teksten i bildet.
Trykk på pilen på tekstboksen for å få opp hjelpelinjer. Størrelsen på teksten reguleres ved å dra i pilen på tekstboksen. Trykk på de tre strekene oppe i hjørnet hvis du vil redigere mer. Ved å trykke på plusstegnet kan du legge til en ny tekstboks.Hvis du vil slette hele boksen, og skrive en ny tekst, trykk også da på strekene oppe i høyre hjørne, slett og begynn på nytt.
Når du er fornøyd med teksten, fargen, plassering mm, trykk da på den blå pilen nederst (ikke den øverste)

Henger du fortsatt med?
Vi har nå lagt på tekst, og skal vi ha på en dekor på toppbildet. Her kan man velge mye forskjellig, både artwork og bilder. Jeg skal legge på et enkelt hjerte.

5. Dette gjøres fra Artworkmenyen.
IMG_5652Velg den dekoren du ønsker. Jeg valgte som sagt et hjerte fra “hand drawn icons”. Redigering og plassering i bildet skjer på samme måte som vi gjorde med tekstboksen jf. over. Tilslutt lagrer du toppbildet på kamerarullen ved å trykke på den blå pilen øverst. Så er det bare å laste opp det opp på bloggen.

6. Og dette ble altså resultatet:
IMG_5651-3Når jeg testet det inn på bloggen, så jeg at det hadde litt dårlig kvalitet, dvs. litt kornete. Jeg burde ha valgt et utgangsbilde med litt høyere oppløsning.

Gi meg gjerne en tilbakemelding på denne beskrivelsen. Fungerer dette? Var beskrivelsen vanskelig å forstå? Ble kvaliteten bra? Tips til forbedringer? Lyktes du med ditt toppbilde? Og fortell det gjerne på bloggen din hvis du lager toppbilde etter denne metoden:):).

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: