Flom – nostalgiske bilder

IMG_5277Jeg ble inspirert til å legge ut disse bildene da jeg leste at det hadde vært vannslipp i min gamle hjemby på Lillehammer i helga. For den som ikke er fra Lillehammer, er det nok ikke så lett å vite hva et vannslipp er. Saken er den at i området overfor Lillehammer renner det et vassdrag -Mesnavassdraget- og som så mange andre vassdrag her i landet, så er det regulert. Et par ganger i året må imidlertid kraftselskapet som en del av konsesjonsbetingelsene åpne opp slusene i elva, og slippe løs vannet. På denne måten får elva vasket seg, og forholdene for fisk og andre arter som lever i elva blir bedre.

Det er naturligvis et flott skue når vannet fosser gjennom elva, ned bakkene, på sin ferd mot Mjøsa. Vannslippet er en kulturbegivenhet to ganger i året, og da er det samlinger ved elva, kunstutstilling og severing. Klikk her for å lese om kunstutstillingen “Vann i kunsten” som for tiden vises ved Lillehammer kunstmuseum.

Dagens nostalgiske bilder er fra Mesnavassdraget, og viser ikke et vannslipp, men en flom. Året er 1957, og også den gang var den brusende elva et flott skue.

Flom Mesna 1957

IMG_5273

Flom Mesna høsten 1957

Collets bru, flom mesna 1957

Flom Mesna høsten 1957

V/Badedammen
Foto: Bj. Mølmen

Har du lyst til å se flere bilder fra hverdagsliv, ferier og turer på 50,
60, og – 70-tallet? Sjekk ut kategorien “Nostalgi” i sidemenyen. Fra mobil plattform finner du kategoriene nederst på siden.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: