Smoothie med solbær og havregryn

I dag har jeg lyst til å slå et slag for solbær, en vanlig bærsort her hjemme på berget. Solbær kan nesten kalles for et superbær, de er proppfulle av C-vitaminer og er visstnok veldig sunne.IMG_5398Noe jeg setter pris på med solbær er at de er kortreiste. Solbær dyrkes ikke frem med sprøytemidler som mange andre bær, men modnes langsomt ute i den lange lyse sommeren. Jeg føler meg heldig som har en solbærbusk ute i hagen. År etter år bærer den store mengder av bær. Noe av dette bruker jeg til syltetøy, men det aller meste frosser jeg ned og bruker til smoothies.

Processed with VSCOcam with c3 presetEn smoothie laget på solbær blir frisk og syrlig. Siden jeg liker smoothien ganske søt, tilsetter jeg noen spiseskjeer med sukrinsukker når jeg lager den med solbær. I oppskriften nedenfor har jeg også tilsatt litt havregryn, slik at dette blir et fullverdig frokostmåltid.

SOLBÆRSMOOTHIE MED HAVREGRYN

Til 2 personer

2 dl solbær, frosne
2 – 3 dl smoothieblanding med mango, ananas og banan (Rema)
2 dl eplejuice
3 dl yoghurt naturell
2 ss revet ingefær
3 ss havregryn
3 – 4 ss sukrinsukker

Miks alt sammen med en stavmikser.

TIPS:
Smoothieblandingen kan byttes ut med en annen type smoothieblanding, eller en banan. Eplejuicen kan byttes ut med vanlig husholdningssaft uten sukker.Processed with VSCOcam with c3 preset

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: