Fine damer – nostalgiske bilder

IMG_4937-0
Disse nostalgiske bildene viser min mor som heter Oddny, og hennes tre søstre, mine kjære tanter, – tante Gunvor, tante Kikka og tante Alfhild. Bildene er tatt på slutten av 50-tallet, og alle er de pent antrukket i 50-tallskjoler med innsvinget liv. De har også tidsmessig tilbehør i form av cardigans, bluser og smykker.

50-tallet var en fantastisk periode hva gjaldt mote og stil. Kjolene på den tiden var flotte og fargerike, med spennende design og mønstre. I tillegg var de feminine, og det virket som de passet for enhver kroppsfasong, uansett om en var tynn, eller mer formfull.

Det er ikke så rart at mange fortsatt elsker 50-talls-stilen. Kjøp og salg av vintagekjoler har utviklet seg til å bli en big business, og lykkelig er den som finner en gammel vintagekjole på loftet.

Og for noen stilikoner det var på den tiden! Her snakker vi om de virkelig store. Det var den sensuelle Marilyn Monroe, og den klassisk skjønne Grace Kelly. For ikke å snakke om dronningen av glamour, selveste Elizabeth Taylor. Det var den frie og bohemske, men likevel klassisk kledde, Marlene Dietrich. Og så var det den største av dem alle, – idealkvinnen Audrey Hepburn.

Kikka og mor

IMG_4936-0

Mor

Mor og Alfhild
Det er ikke så vanskelig å kle seg i 50-tallsstil dersom en ønsker det. På nettet finnes det utallige nettbutikker som selger retrokjoler. Og for den som kan sy, florerer det også av gratis tilgjengelige symønstre. Sjekk for eksempel denne nettsiden:

Vintage patterns

IMG_4940

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: