Valnøttbrød

IMG_4859Her er en oppskrift på et godt og næringsrikt valnøttbrød, som jeg synes har den egenskapen at det holder en mett lenge. Valnøttbrødet passer fint som frokostbrød, til ost, eller i matpakken. Det er også et godt tilbehør til middagsretter.

VALNØTTBRØD

2 brød

50 g gjær
5 dl vann
2 – 3 ss olivenolje
2 ts salt
Evt 1 ts brunt sukker (eller honning) (kan sløyfes)
4 dl grovt sammalt hvete
8 dl hvetemel
50 gram grovhakkede valnøtter

SLIK GJØR DU:
Løs opp gjæren i litt av vannet. Vannet skal være fingervarmt. Rør til gjæren er oppløst. Ha i resten av vannet, og olje, salt og evt. honning. Ha så i mesteparten av melet, og arbeid det inn til deigen slipper bollen. (Spar litt av melet til utbakingen) La deigen heve under et håndkle til dobbelt volum. Hell deigen over på et melet bakebord og arbeid inn resten av melet. Form deigen til to brød som du enten har i to godt smurte og melede former (1,5 liter), eller du former til to runde brød som legges på en stekeplate med bakepapir. Etterheves i 20 minutter. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. (Følg med på slutten av steketiden slik at brødene ikke blir for brune oppå)

IMG_4871

Sendt av

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s