På biltur – nostalgiske bilder

På de nostalgiske bildene i dag er mine foreldre ute på biltur, og turen gikk til et kjempeflott fjellområde – til Gausdal Vestfjell, eller Langsua nasjonalpark som det nå heter. Jeg antar at de tok turen fra Lillehammer, kjørte gjennom Gausdal, forbi Dokkvatnet og så inn til Liumseter. Denne turen tar ca. to timer i dag, men den tok nok atskillig lenger tid den gangen på slutten av 50-tallet.V/ UppsjøenBilde tatt ved Oppsjøen i Gausdal vestfjell.

LiumseterFra Liumseter.
TjyruverketFra Tjyruverket.

Bil og kattBildet er tagget “Bil og katt”.

LiumseterFra Liumseter.

DokkvatnetDokkvatnet.

DokkvatnetDokkvatnet.

DokkvatnetDokkvatnet.

Foto: Bj. Mølmen

På hjemmesidene til Gausdal fjellstyre kan du lese mer om området de kjørte gjennom:

Informasjon om Gausdal vestfjell, Langsua – Gausdal fjellstyre

2 kommentarer

  1. Bileta er kanskje 50 år, men fortel ei historie som verkar så uendeleg fjern. Fascinerande – vil gjerne sjå fleire slike bilethistoriar!

    1. Hei! Ja, det er forunderlig hvor mye som har forandret seg på 50 år. 50-årene var virkelig en helt annen tid. Jeg har lagt ut mange slike gamle bilder her på bloggen, og flere kommer. Etterhvert kommer også en samleside for de gamle bildene, slik at de blir litt lettere tilgjengelige:)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: