På besøk i Risør

Her om dagen hadde jeg et par ærend å gjøre i Risør, og da jeg først var der, fikk jeg lyst til å gå en tur og ta en titt på byen også.
IMG_4447Besøket startet med at jeg gikk gjennom denne gaten. Der var det en koselig og fin trehusbebyggelse.

IMG_4446Veldig flott og se de frodige sørlandshagene, og særlig rosene som slynget seg opp over husveggene.

IMG_4454Jeg hadde egentlig tenkt å besøke kunstparken i Risør, men der var det stengt på mandager, så da ble det et bilde av denne herren i stedet.

IMG_4452På vei i retning av sentrum gikk jeg forbi Risør kirke (hellige ånds kirke) en fin gammel trekirke fra året 1647. Hva dette er, vet jeg ikke helt.

IMG_4449Et stort hjerte prydet veggen på kirken.

IMG_4450Og det blomstret frodige roser utenfor kirkedøren.

IMG_4456Så hadde jeg tenkt meg en tur innom denne bruktbutikken, men også der var det stengt på mandager. Så dit får jeg gå en annen gang.

IMG_4457Etter dette gikk jeg ned til havna.

IMG_4458Der lå det mange fantastisk flotte trebåter i havn, siden det hadde vært trebåtfestival i Risør helgen før.

IMG_4461Det var fint å gå langs havna, og så gå i butikker i bygatene. Det var et rikelig utvalg av gave- og interiørbutikker og klesbutikker. Men noe shopping på meg ble det ikke denne gang. Etter å ha gått en stund rundt i butikker ble jeg sulten, og da jeg fikk se denne restaurantinngangen omkranset av erteblomster, måtte jeg naturligvis gå inn dit.

IMG_4463Det viste seg å være en veldig koselig bakgårdsrestaurant.

IMG_4467Der serverte de verdens største rekesmørbrød, og jeg ble så mett at jeg nesten ikke trengte noe mer mat den dagen.

IMG_4468Etter lunchen gikk jeg videre, og havnet på dette stedet , “Det lille hotell”. Der var det veldig fint, og en kunne bo i nydelig innredede suiter.

IMG_4470De serverte god cappuchini der også.

IMG_4469Det var også et fint gatemiljø utenfor “Det lille hotell”.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: