Det langsomme ferielivet

Processed with VSCOcam with c2 preset
Der er så deilig med ferie, og vet du – nå er snart halve ferien min unnagjort. Det er forunderlig hvor fort dagene går selv om ferien “bare” tilbringes på hytta.

Her på hytta nyter jeg rolige dager. Jeg prøver bevisst å koble meg av fra alle hverdagens aktiviteter, fra jobbfokus, fra krav og forventinger. Hytta blir på en måte et fristed, et sted for det mer langsomme livet.

Dagene får bli som de blir. Jeg sover lenge om morgenen. (Vekkerklokka har fått innvilget ferie). Ser an været, og finner ut hva jeg skal gjøre den dagen ut fra det. Noen dager drar jeg til stranda, andre dager på utflukt til en av de idylliske sørlandsbyene, eller jeg drar og ser på en eller annen severdighet. Hver dag har jeg lange frokoster, og mye tid til lesing, refleksjon,og skriving. Jeg har stort sett ikke noen planer for dagene, med unntak av at jeg prøver å få gått en god og lang tur hver dag.

Så her går det altså virkelig i slow motion:). Det som er fint med det langsomme livet er at en blir mer tilstedeværende. Både på hva en sanser og oppfatter, på kroppen og på hva en føler og tenker.

Processed with VSCOcam with f2 preset
Det er fint å gå tur langs sjøen om kvelden.

Processed with VSCOcam with f2 preset
I strålende kveldssol gjennom det fine kystmiljøet.

Processed with VSCOcam with c1 presetEller gå tur langs heiene der røsslyngen nå blomstrer for fullt.

Processed with VSCOcam with 3 presetOg nyte utsikten over sjøen.

Processed with VSCOcam with 6 presetEn langsom middag med gresk salat ute i ettermiddagssola.

Processed with VSCOcam with c1 presetSensommerfarger.

Processed with VSCOcam with 4 presetDet er koselig å dra på handletur til Tvedestrand.

Processed with VSCOcam with c2 presetDet mange spennende antikvariater i byen, som er artige å gå innom.

Processed with VSCOcam with 4 presetFint å sitte på en benk, og spise is, på havna i Tvedestrand.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: