En givende uke

IMG_4070Denne uken har jeg, i regi av Rotary, vært med på å arrangere en internasjonal sommerleir for ungdom. Den Rotaryklubben som jeg er medlem i, inviterte i høst 12 ungdommer mellom 16 og 18 år, fra 11 forskjellige land, til en to-ukers sommerleir i Norge. Temaet for leiren har vært “Capital” and “Country”.

Så langt på leiren har ungdommene fartet rundt og opplevd Oslo. De har vært i Vigelandsparken, og i Holmenkollen, har besøkt museene på Bygdøy og sett 22. juli-utstillingen – bare for å nevne noe. De har også deltatt på spennende aktiviteter som grillfest, sportsaktiviteter og bading i iskalde norske sommervann. Denne helgen er de på Steilene og padler kano, og neste uke drar de videre til Valdes. Da er det fottur og rafting som står på programmet.

Jeg synes det har vært givende å ha vært med å arrangere denne leiren. De ungdommene som har vært her kommer fra ulike land, fra ulike kulturer, og har ulik religion. I løpet av disse to ukene blir de svært godt kjent med hverandre, og knytter vennskapsbånd for livet.

Skal en jobbe for fred og forståelse mellom ulike land, er det viktig å begynne med menneskene. Det er så mye fokus på politiske, kulturelle og religiøse motsetninger mellom folk. Men når en lærer hverandre å kjenne, så blir ikke disse motsetningene lenger så fremtredende. En lærer å respektere hverandre til tross for ulikhetene. Slik synes jeg at ungdomsutvekslingen til Rotary blir et fint bidrag til å skape fred og forståelse.

Hvis du ikke kjenner Rotarys tilbud om sommerleirer og ungdomsutveksling kan du lese mer her. Det er klubber over hele verden som tar i mot og organiserer leirene. Leirene er åpne for alle, men du må søke gjennom en lokal Rotaryklubb.

IMG_4071

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: