Sitronruter

IMG_3865Kjempegode kaker med sterk smak av sitron. Sitronrutene er lettlagede og passer fint å servere om sommeren med friske bær til. For at kremen oppå skal få perfekt konsistens må kaken avkjøles helt, og helst stå til dagen etter før den skjæres i.

SITRONRUTER

Bunn:
2,5 dl hvetemel
1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
150 g romtemperert smør

Topping
3 egg
2 dl sukker
1/2 dl hvetemel
5 – 6 ss presset sitron
Revet skall av en stor sitron
Melis til å sikte over.

SLIK GJØR DU:
Arbeid ingrediensene til bunnen raskt sammen, gjerne i en food-prosessor. Deigen skal ikke hvile. Klapp den ut med melete fingre i en form 20×25 med avtagbar kant. (Eller en smurt form med bakepapir i bunnen). Forstek bunnen i ovnen i 12 til 15 minutter på 200 grader.
Visp i mellomtiden eggedosis av egg og sukker. Sikt i hvetemel, sitronsaft og sitronskall. Hell denne røren over den forstekte bunnen og stek videre i 10 minutter. Sitronkremen er fortsatt bløt når kaken tas ut av ovnen, men det er akkurat slik det skal være. Pudre rikelig med med melis over den nystekte varme kaken. Avkjøl den deretter helt og la den stå til dagen etter. Først da tas kaken ut av formen og skjæres i ruter 6×6 cm.IMG_3864

Legg inn en kommentar

%d