En god vegetarmeny

Av og til så er det OK å by sine gjester på en ordentlig god vegetarmeny. Denne menyen som jeg legger ut her, slo godt an da jeg serverte den for en tid tilbake. Menyen passer fint å servere til et lite selskap, eller den kan også serveres som en liten vegetarbuffet (hvis du øker oppskriften).
IMG_3170Menyen består av:

– Stekt halloumi (kypriotisk ost) severt med stekte cherrytomater og pesto.
– Hummus (kikertrøre)
– Auberginemos
– Tabbouleh (Libanesisk salat)

Foccacia-brød passer også utmerket til. Menyen er til 3 – 4 personer.

IMG_3172

Hummus
200 g hermetiske kikerter
1 ss tahini
2 hvitløksfedd, revet
2 ss olivenolje
1-2 ss hakket soltørket tomat
1/2 ts spisskummen
2 – 3 ss sitronsaft
6 ss vann
Litt salt

Slik gjør du:
Skyll de hermetiske kikertene i vann, og ha de i en bolle. Bland i resten av ingrediensene, og kjør alt med stavmikser til en glatt røre. Smak til med salt og mer sitron hvis det trengs. Hvis røren blir for tykk, ha i litt mer vann. Ringle over litt olivenolje ved servering.

Pesto
1 fedd hvitløk
5 ss pinjekjerner
1 potte basilikum
75 g parmesan
0,5 dl olje – eller litt mer hvis du ønsker
salt og pepper

Slik gjør du:
Ha pinjekernene i en tørr stekepanne på middels varme. Rør rundt i pinjekjernene til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin og kjør til en glatt røre. Ha eventuelt i mer olivenolje, og smak til med salt og pepper.

IMG_3174

Auberginemos
1 stor aubergine
Saft av en halv sitron
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, revet
Salt etter smak

Slik gjør du:
Vask auberginen og del den i to. Bak den i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter, eller til den er bløt.
Når auberginen er bakt ferdig tas den ut av ovnen og avkjøles. Skrap ut kjøttet med en skje, og ha i en bolle. Bland inn sitron og olivenolje og hvitløk, og kjør med en stavmikser til en mos. Eventuelt kan røren moses med en gaffel. Kjøles i kjøleskapet før servering.

IMG_3171

Stekt halloumi
Halloumi er en ost som tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også av geite- eller kumelk. Det som er fint med osten er at den egner seg utmerket til grilling og steking.
I pakke halloumi holder til 2 – 3 personer i denne menyen. Halloumi fås kjøpt på vanlige dagligvarebutikker, innvandrerbutikker, og helsekostbutikker.

Del osten opp i skiver på ca 1 cm. Stek osten i tørr teflonpanne 2 – 3 minutter på hver side. Følg med hele tiden – det går fort til osten blir brun. Har du ikke teflonpanne, steker du på vanlig måte i pannen. Stek også med noen cherrytomater. Ringle over pesto ved servering.

IMG_3173

Taboulé
200 g coscousgryn
2,5 dl vann
1/2 agurk i terninger
2 små tomater, i terninger
1 liten løk
Saften av en presset sitron
2 ss olivenolje
1 bunt hakket persille, eller bladpersille
Noen spiseskjeer med hakket mynte eller koriander
Salt

Slik gjør du:
Lag coscous etter anvisningen på pakken. Blant i alle ingrediensene, og bland godt. Sett kaldt i kjøleskapet en stund. Rør rundt før servering.

IMG_3175

Da var maten servert. Bon appétit!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: