Sommerlykke med sukker på

IMG_2897
Endelig er de første norske jordbærene her!

Finnes det noe mer sommerlig enn de aller første norske jordbærene? Jeg gleder meg allerede til å smake på dem. Og selv om de koster mye, så synes jeg de er verdt det.

Nå for tiden får vi kjøpt jordbær hele året, i motsetning til da jeg var liten. Da var det kun om sommeren vi fikk jordbær, og da var det noe helt ekstra når de første røde bærene kom. Det ble virkelig en smaksopplevelse, og jordbærene ble servert med sukker på og fløte til. Litt senere på sommeren ble jordbærene fryst, rørt, kokt eller saftet etter alle kunstens regler, for å kunne tas frem når den kalde lange vinteren kom.

De jordbærene som vi får i butikken nå, hele året, synes jeg ikke på langt nær er så gode som de første norske (og svenske og danske…?). De importerte jordbærene er rett og slett litt vasne i smaken, og det frister ikke å kjøpe så mye av dem. Da er det andre typer friske kjøpebær som smaker bedre, for eksempel bringebær.

Jordbærproduksjon er i nedgang i Norge. Men jeg håper at jordbær fortsatt satses på, og at det legges til rette for jordbærdyrking, slik at ikke de importerte jordbærene tar over hele markedet.

IMG_3164

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: