God, bedre, best – noen kveldstanker om blogging

Processed with VSCOcam with f1 presetDet er mandag kveld, og her sitter jeg og forsøker å skrive et blogginnlegg.

Ideene strømmer ikke akkurat på. I kveld er det ikke så enkelt å finne på noe å skrive om. For slik er det å blogge. Noen ganger kan det være vanskelig. Andre ganger kan det være lett. Lett er det de dagene da det koker av ideer oppe i hodet, og blogginnleggene kommer som på løpende bånd. Men slik er det tydeligvis ikke i dag.

Noe som jeg av og til reflekterer over, er hva det er som gjør en blogg god. Hva er det som skiller en god blogg fra en enda bedre blogg, og hva gjør en blogg aller best? Dette er naturligvis spørsmål som det er vanskelig å svare på. Men ett felles kjennetegn har gode blogger: den som skriver bloggen satser knallhardt på den. Bloggeren satser både på innhold, utseende og budskap. Når det gjelder innhold så gjør de en god research og fremskaffer kunnskap om det området de blogger om, eller de planlegger og jobber nøye med blogginnleggene på andre måter.

Fellestrekk for de blogger jeg liker best er at de er seriøse, og at de formidler et budskap. Men for meg er det ikke nødvendigvis bloggene som er på topplistene som er de beste. De blogger jeg liker best er de som på en eller annen måte matcher mine interesser eller min livsanskuelse, eller de blogger som jeg bare synes er artige i seg selv. Dette kan like gjerne være en nisjeblogg, som en på topplisten. Av den grunn tenker jeg at den som blogger ikke utelukkende skal tenke på besøk, visninger og likes. Det er også viktig at bloggeren formidler sitt eget uttrykk, eller skriver om et tema/ nisje som er viktig for en. Budskapet kan treffe noen det er viktig og interessant for, selv om det kanskje ikke når ut til de helt store gruppene.

Så vurderingen av hva som gjør en blogg god, vil nok variere alt etter øynene som ser. Noen liker det ene, noen liker det andre. Men som sagt, fellesnevneren for gode blogger er at den som lager bloggen jobber seriøst med den.

For min del liker jeg best blogger som:

– Er innenfor mine interesseområder hage, mat, reiser, landliv, fotografering, turliv, film, livsstil osv.

– Forteller om et hverdagsliv, der bloggeren forteller historier fra sin hverdag. Eller det kan være blogger som formidler en skriveglede.

– Har et budskap om ett eller annet. Det kan være et viktig tema eller en livserfaring der en deler noe som andre kan lære noe av.

Det er også interessant å lese bloggene til kloke mennesker som reflekterer over viktige spørsmål ved livet, på godt og vondt. Også blogger som har et tydelig samfunnsengasjement synes jeg det er vel verd å lese. Endelig synes bildene er viktige med en blogg. Store og tydelige bilder gjør veldig mye av et blogguttrykk.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: