Spicy blomkålsalat med cashewnøtter

Blomkål er en kjent og kjær grønnsak, og her kommer den i en spicy variant. Retten er lettlaget, og passer fint å servere til lunch eller som en liten kveldsrett.Processed with VSCOcam with a1 preset
SPICY BLOMKÅLSALAT MED CASHEWNØTTER

(Til 2 personer)

1 blomkålhode
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, presset
3 ss soyasaus
1 lime ( kan erstattes med et par ss riseddik)
4 stilker vårløk, opphakket
1 ss stiracha chilisaus, -,eller annen sterk chilisaus (hvis du vil ha retten sterkere, ta 2 ss sterk chilisaus)
1 – 2 ss sweet chilisaus
Cashewnøtter etter ønske ( f. eks 1 dl)
Hakket koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du:

1. Bryt opp blomkålen i store buketter, som du så bryter opp i mindre buketter med hendene.
2. Varm oljen i en stekepanne til den er middels varm, og ha opp i blomkålbukettene. Rør godt rundt, og stek i 3 minutter. Ha i revet hvitløk og la den surre med. Blomkålbukettene skal bli litt brune.
3. Skru deretter ned varmen. Ha i soyasausen, saft av en presset 1/2 lime, og mesteparten av vårløken. Stek videre i ca ett minutt.
4. Ha i den sterke chilisausen, og deretter den søte chilisausen.
5. Smak på retten. Ha i mer soyasaus, og sterk chilisaus hvis du ønsker den stekere. Ha så i cashewnøttene og la retten surre litt til.
6. Ha blomkålsalaten i en dyp bolle, og press over litt limesaft. Strø over resten av vårløken og eventuelt hakket koriander. Serveres med godt brød.

Processed with VSCOcam with a1 preset
Deilige friske blomkål er hovedingrediens i denne retten.

Processed with VSCOcam with a1 presetVarm olivenolje i pannen, og ha i blomkålbukettene litt etter litt. La de surre i oljen. Tilsett hvitløk og vårløk, og la retten surre litt til.

Processed with VSCOcam with a1 presetStiracha-chilisaus benyttes i denne retten. Denne chilisausen fås kjøpt på innvandrerbutikker. (Og kanskje andre steder også). Den er ganske sterk, så prøv deg forsiktig frem. Prøv med en spiseskje om gangen. Får du ikke tak i denne sausen, benytt vanlig chilisaus i stedet. Bland inn soyasaus og presset saft av en halv lime i retten. Deretter 1 ss av den sterke chilisausen og 1 – 2 ss av den søte. La alt steke en liten stund. Smak til etterhvert med litt mer soyasaus og sterk chilisaus. Ha i cashewnøttene og la alt steke enda litt til.

Processed with VSCOcam with a1 presetBlomkålretten has i dype skåler. Press over mer lime, og resten av vårløken. Dryss eventuelt over koriander. Serveres med godt brød. Godt måltid!

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s