Shepherd’s Pie – vegetar

Processed with VSCOcam with a1 preset
Den vegetarretten som jeg legger ut her, har quorn som hovedingrediens.

Hvis du ikke vet hva quorn er, så skal jeg straks fortelle deg det. Quorn er en vegetarisk kjøtterstatning som smaker og ligner på kjøtt i tekstur, og som er et kjempefint alternativ til kjøtt. Quorn er basert på mykoprotein, – et næringsrikt medlem av soppfamilien. Hvis du hadde servert en rett med quorn, og ikke fortalt gjestene dine om det, så er jeg jammen ikke sikker på om de ville ha merket at det ikke var kjøtt i retten. Quorn finner du i frysedisken i litt velassorterte butikker, som for eksempel Meny, Ica og Mega, og den kommer i forskjellige typer, som filét, biter og farse.

Hvis du er opptatt av å få ned kjøttforbruket med tanke på klima og miljø, så er quorn et veldig bra alternativ. “Carbon footprint” fra quornfarse er 70 % mindre enn for biff.

dette oppskriftsheftet fra Findus kan du lese mer om quorn.

SHEPHERDS PIE – VEGETAR

4 personer

INGREDIENSER:

Quorn-røre:
350 g Quornfarse “kjøtterstatning”
1 ss olivenolje
1 middels stor rødløk, opphakket
1 middels stor gulrot, delt opp i små terninger
100g frosne erter
4 dl vegetarisk buljong
1 ss vegetarisk Worcestershiresaus – kan sløyfes
1 ss tomatpure
2 ss soyasaus
Pepper, og evt. mer salt (smak til)
1 1/2 ss maizenamel blandet i 0,5 dl vann – til å jevne sausen.

Potetmos:
700 g poteter, skrelt og delt i små terninger
225 g pastinakk, skrelt og delt i terninger
1 til 2 dl melk – til å blande i potetmosen.
Salt og pepper.

SLIK GJØR DU:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Kok poteter og pastinakk til det er mørt. Mos se deretter med et moseapparat. Bland i melk til det blir en jevn potetmos. Rør godt. Smak til med salt og pepper.

3. Deretter varmes oljen i en stekepanne. Bland i løk og gulrot, og fres til det er mørt. Ha i Quorn i pannen. (Kan tas rett fra fryseren). (Stekes som vanlig kjøttdeig). Tilsett buljong, tomatpure og vegetarisk Worcestershiresaus, soyasaus og krydder. Ha i jevningen med maizena, og kok til blandingen har tyknet. Ha i ertene.

4. Ha Quorn- røren i en liten ildfast form. Bre over potetmos på toppen. Stekes i 20 minutter til potetmosen er stekt. Server med salat.

Processed with VSCOcam with a1 presetBegynn med å skrelle potetene og pastinakken og del i terninger. De kokes deretter møre i lettssaltet vann.

Processed with VSCOcam with a1 presetHer er noen av ingrediensene i retten.

Processed with VSCOcam with a1 presetFres gulrøtter i terninger og oppskåret rødløk i en stekepanne.

Processed with VSCOcam with a1 presetTilsett quorn. Denne strekes som vanlig kjøttdeig. Maizena røres ut i vann slik at det ikke blir noen klumper. Ha i tomatpure og Worcestershiresaus, og maizenablandingen. Kok quornrøren til den tykner. Tilslutt tilsettes ertene. Røren has i en liten form.

Processed with VSCOcam with a1 presetPoteter og pastinakk moses med et moseapparat. Lag potetmos ved å blande inn melk og salt i potetblandingen. Potetmosen skal ikke være for fast. Smak til potetmosen.

Processed with VSCOcam with a1 presetPotetmosen bres over qourn-røren.

IMG_2661Bon apétit!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: