Ferieplanlegging

IMG_2780Det nærmer seg ferie, og akkurat nå er jeg i full gang med å planlegge.

Foreløpig så vet jeg ikke helt hva det blir til, men jeg driver og googler på kveldene, og det kommer opp mange spennende forslag.

En ting jeg vet at jeg ikke skal i år, det er å dra på pakketur til syden. Jeg har vært på slike turer flere ganger før, og har alltid likt det godt. Da ungene mine var små, var det spesielt vellykket å dra på sydentur. De virkelig koste seg i solen og varmen, og det ble deilige og avkoblende ferier både for små og store.

Men da jeg var i syden sist, så tenkte jeg at jeg neste gang heller ville satse på en mer aktivitetsbasert ferie, -gjerne i sydlige strøk eller et helt annet sted. I stedet for å tilbringe ferien på kommersielle turiststeder, så har jeg nå mer lyst til å dra og besøke mer autentiske steder. Gjerne små tettsteder og landsbyer der en kommer tettere på folk, natur, kultur og historie. Der en kan delta på lokale aktiviteter, og smake på den lokale maten.

Noe som jeg også har tenkt på, det er at ferien denne gang ikke skal gå med fly. Som jeg har skrevet flere ganger tidligere her på bloggen, så har jeg blitt mer og mer opptatt av klimaproblematikk, – også i den forstand at jeg har blitt mer bevisst på det personlige CO2 fotavtrykket som jeg setter. Og nå har jeg altså lyst til å bli en mer klimaorientert turist! Visste du forresten at en flyreise er det største individuelle fotavtrykk en person kan sette på miljøet? Dette betyr ikke at vi skal slutte helt med å fly, men heller at vi kan redusere på det totale antallet flyreiser i året.

Det blir nok en liten tur til utlandet på meg år også, men da vil turen mest sannsynligvis gå med tog eller med buss. Noe som også er sikkert, det er at en del av ferien i år kommer til å bli kortreist. Noe av ferien kommer jeg til å tilbringe sammen med min familie, enten i Norge eller i Sverige. Eller på Sørlandet. (Se bildene). Det er så mange spennende muligheter å utforske her! Når alt kommer til alt, så har vi veldig mange bra tilbud i nærmiljøet med omegn, og i landet ellers.

I morgen legger jeg ut noen tips til fine kortreiste ferier.

IMG_2782Her er jeg fotografert på hytta en lys sommerkveld i fjor.

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/086f40a9d9f1e5e30f96e70e2d5ea46385cf36a0

2 kommentarer

  1. God helg igjen til deg Bodil. Nyt sommeren og ferien din. Halve morroa er å planlegge. 😉 skal følge med på hva du finner på.

    1. Tusen takk, Perly! Ja, det er spennende å planlegge ferien! Nå gleder jeg meg til sommer og ferie, – og det blir helt sikkert blogging om sommerens begivenheter også. En fortsatt god uke til deg!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: