En gammel restaurant – nostalgiske bilder

IMG_1433-0Disse bildene er fra min gamle hjemby Lillehammer, og bildet over viser min mor som skuer utover Terrassen, et tidligere utested i byen.

Terrassen var en friluftsrestaurant som tilhørte Victoria hotell. Den var bygget på grunnmuren av en gammel mølle, helt inntil Mesnaelva, og der kunne en altså sitte ute i solen i sommerhalvåret og spise et godt måltid mat, drikke kaffe, eller ta seg en øl, – mens fossen bruste like ved siden av. Fra restauranten kunne en også beskue den gamle flotte kornmøllen på Lillehammer.

Restauranten var virkelig et unikt sted, og den var en yndet møteplass for byens befolkning. Selv husker jeg at jeg frekventerte stedet mye i russetiden.

Så skjedde det som ofte skjedde på 80-tallet, – restauranten ble nedlagt. Siden den gang har stedet forfalt mer og mer, og i de siste årene har det nesten stått som ruin.

Helt til nå. Nå har Lillehammer kommune kjøpt stedet, og skal gjøre det om til et nytt og spennende byrom. Arbeidet med rehabiliteringen har allerede startet. Jeg må si jeg ser frem til å besøke Terrassen igjen, når den om en tid gjenoppstår i ny drakt.

Terrassen 1957/58

Terrassen 1953

IMG_1437-0
Foto svart hvitt bildene: Bj. Mølmen

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: