En onsdags ettermiddag

“Pling, pling!”. Jeg sitter på jobb, og hører den litt umiskjennelige lyden av en SMS fra mobilen.

“Spise i Oslo idag? :))”

Meldingen er fra Cathinka, yngste datter, som er på bytur sammen med en venninne. De har vært på Kontiki-museet, og er fulle av inntrykk etter å ha sett utstillingene om Thor Heyerdals liv og ekspedisjoner. Nå er de klare for litt mat, og gjerne sammen med meg og min lommebok.

Når jeg kjenner etter, så er det akkurat det jeg har lyst til denne helt vanlige onsdags ettermiddagen i april. Å gå ut og spise sammen med Cathinka og Victoria. Å for en gangs skyld slippe å haste hjem for å lage middag.

De møter meg etter jobb, og vi bestemmer oss for å gå til en fransk restaurant som jeg nettopp har blitt tipset om. Vi begir oss på vei til restauranten. Går gjennom gater fulle av folkeliv, forbi kebabsjapper, ymse spisesteder og innvandrerbutikker. Vi går forbi folk på vei hjem fra jobb. Folk som sitter på restauranter. Folk på farten. Det har nettopp regnet. Gatene er våte av regn, men nå glitrer de i den skarpe vårsola.

På restauranten som vi har valgt er det en rolig atmosfære og et koselig interiør. Vi får først servert brød og smør som smaker kjempegodt, deretter hovedrett og dessert. Maten som vi får er flott anrettet og smaker nydelig. Vi snakker om studier og jobb, om familie og om alt mulig annet. Vi sitter vel og lenge, og koser oss.

Etter restaurantbesøket går vi ut i ettermiddagsola igjen. Vi går langs Akerselva og vandrer tilbake gjennom bygatene på vei til stasjonen, for å ta toget hjem. Vi går innom et par butikker og shopper litt.

Jeg tenker at slike dager er fantastiske. Det er virkelig en hverdagsglede en helt vanlig onsdags ettermiddag å gå på restaurant sammen med to så flotte jenter.
Processed with VSCOcam with a1 preset

Processed with VSCOcam with a1 preset

Processed with VSCOcam with a1 preset

Processed with VSCOcam with a1 preset

Processed with VSCOcam with c3 preset

Processed with VSCOcam with 7 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Legg inn en kommentar

%d