Koselig å pynte til påske

IMG_0676-0
I løpet av de siste dagene har jeg kost meg med å pynte til påske.

Huset har blitt ryddet og vasket, og den gode gamle påskepynten har kommet frem igjen. Jeg kjøper vanligvis ikke så mye ny pynt til påske. Det er stort sett den samme gamle som går igjen. Men i år har jeg fornyet utvalget litt. For noen uker siden kom jeg over noe fin gammel påskepynt i en bruktbutikk, og den kjøpte jeg med hjem.

IMG_0682Mye av påskepynten som vi har er hjemmelaget, og det meste er laget av barna i huset da de var små. Disse eggene, for eksempel, er det barna som har malt. Påskepynt laget av barn synes jeg er den aller fineste pynten!

IMG_0678En trenger ikke å kjøpe mengder av ny påskepynt for å få til en flott påskestemning. Mye kan lages selv på en enkel måte.

Risene i krukken på bildet er pyntet med hjemmelagede egg og kyllinger, men også med annen pynt som jeg enten har fått, eller har kjøpt, opp gjennom årene.

IMG_0681En gammel uro til å henge i taket med tema “Den stygge andungen”. Sikkert ikke så vanskelig å lage en slik selv.

IMG_0680På bildet noe av det jeg kjøpte på bruktbutikken.

Ellers kan en komme langt i påskepyntingen med å bruke helt vanlige gjenstander som finnes i huset. Kakefat kan være fine som underlag for dekorasjoner, syltetøyskåler er supre til å ha påskegodter i, og mugger er flotte som vaser for blomster og kvister.
IMG_0677En påskekjerring med et bredt smil som sitter på tallerkenhylla.

IMG_0679Men noe av det viktigste i påskepyntingen, synes jeg, er blomstene. Påskeliljer, hyasinter, stemor, ranukler, tulipaner. Slike blomster får i hvertfall meg i påskestemning.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: