Earth hour

IMG_0636
Slik så det ut hos meg i går, da jeg slukket lysene og deltok på Earth hour.

Jeg tror det må være fjerde gangen nå, at jeg deltar på arrangementet. Det er jo bare en enkel symbolhandling å delta. Å slukke lysene, og sitte der i tussmørket en times tid. Men når folk overalt på kloden gjør det samme, så blir det plutselig en stor og kraftfull markering.

Jeg er helt sikker på at denne enkle symbolhandlingen har gjort at jeg har blitt mer bevisst på klimaproblematikk og bærekraft. Som så mange andre så er jeg bekymret over klimaendringene. Det er urovekkende å lese at isen smelter i Arktis, at havnivået stiger, og at verden matproduksjon trues av temperaturstigninger. Jeg synes også at værendringene er veldig påfallende. Da jeg vokste opp på 60-tallet var det stabile og kalde vintre på Østlandet, med mye snø. Nå er det regnvær og sprengkulde om hverandre, og snøen kommer først langt uti januar.

Jeg tror at blant annet Earth hour har gjort meg bevisst på at også jeg som enkeltperson har et ansvar for klima og miljø. Min livsstil, mine reisevaner, matvaner, kjøpsatferd og lignende, har betydning for klimautslipp. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg sliter med å leve fullt og helt miljøvennlig og bærekraftig i hverdagen. Det er absolutt ikke lett. Men jeg prøver.

Her er tidligere blogginnlegg om miljø og bærekraft:

Kjøttfri mandag

Om søndagsåpne butikker

Fint å kjøpe gaver på bruktbutikk

Tøffe, tøffe toget

IMG_0632

Og her en link til den offisielle Earth-hour videoen:

https://m.youtube.com/watch?v=XxIMib4e8f8

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: