Indisk linsesuppe

Denne suppen er kjempegod, og passer utmerket som middagsrett på en kjøttfri mandag.
IMG_0386
INDISK LINSESUPPE
(til 4-5 personer)

1 ss olivenolje

1 stor løk, hakket

2 fedd hvitløk, presset

2-3 gulerøtter, delt i terninger

2 tomater delt i små terminger

1/2 rød chili, hakket og frøene tatt ut.

1 ts spisskummen

1 ts garam masala

2 ts karri

3 dl røde eller hvite linser

1 liter vann

1 boks hermetiske cherrytomater

1 terning grønnsaksbuljong

Saften av en halv sitron

Salt og pepper

1 boks kokomelk

Slik gjør du:

1. Varm olivenoljen i en kjele, og ha i løken. Bland deretter i de andre grønnsakene og stek de med et minutt eller to. Ha i karri, spisskummen og garam masala, og la krydderet surre med en liten stund. Slå over vann og hermetiske tomater, og sitronsaften. Tilsett linsene og ha i salt og pepper. La koke i 20 – 25 minutter til linsene er møre. (Sjekk anvisningen på linsepakken – bløtlegg gjerne linsene litt på forhånd før du lager suppen).

3. Kjør suppen glatt med en stavmikser og bland i kokosmelken. Smak til suppen. Kanskje trengs litt mer salt, og kanskje litt mer sitron. Kok opp suppen igjen.

4. Server suppen i suppetallerkner, og strø over rikelig med koriander. Server med sitronbåter til. Nanbrød smaker godt til suppen.

IMG_0380

Retten er inspirert av en oppskrift jeg fant på en dansk blogg.(Ruthogruth.dk). Disse bildene er forresten tatt med mitt nye lommekamera Sony RX100 M3 som jeg kjøpte her om dagen. Kameraet har massevis av spennende funksjoner, blant annet en for matfotografering. Bildene ble bra, synes du ikke?

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: