En vårlig gatevandring

Det er lørdag, og jeg finner ut at jeg vil dra inn til Oslo sentrum for å handle. Og kanskje for å møte våren? Utenfor huset mitt er hagen fortsatt dekket av snø, og det er vått i gata. Det er jeg lei av. Men i byen! Kanskje våren er å finne der?

Vel fremme på Oslo S funderer jeg på hvilken vei jeg skal ta. Vestover mot Aker brygge, eller østover? Det må bli østover. Østover – til stemningen og folkelivet på frodige, fargerike og spennende Grünerløkka.
IMG_0151Jeg går først i retning Oslo domkirke og Torggata. Ved domkirken har en gruppe turister stoppet opp for å fotografere. Det ser ut som de har tenkt seg videre inn i kirken. På Stortorget begynner det å fylles med de første vårblomstene.
Processed with VSCOcam with se1 preset
Så videre inn Torggata. Mange folk er ute på lørdagshandel. Noen stresser i vei med store handleposer. Andre bare rusler og tar det rolig.

Jeg går videre inn på Youngstorget. Og for en gangs skyld ser det ut som som torget har et snev av fordums torgstemning. En mann står og selger flatbrød, egg og eplesaft like ved inngangen. Like ved siden av selger de gammeldagse CDer fra en bod. Noen selger bruktting fra bakluka på en bil. En gjeng sitter på fontenekanten.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Litt lenger inn på torget står et par i kø for å kjøpe taco fra en tacobil. Foran bilen står en gammel sykkel som har kurven full av vårblomster.
Processed with VSCOcam with s1 preset
Så fortsetter jeg langs Torggata. Utenfor en butikk bugner det av frukt og grønnsaker.

Jeg går inn i Markveien. Mange folk har slått seg ned på uterestaranter og cafeer langs gata, og sitter og nyter den første utepilsen eller en kopp kaffe.

Processed with VSCOcam with f2 preset
Så får jeg lyst til å gå på skattejakt i Maritabutikken. Butikken er stappfull av porselen, glass, vesker, malerier, og kjøkkengjenstander. IMG_0149Etterhvert kommer kaffetørsten sigende. Jeg går innom Grünerløkka bakeri, og bestemmer meg for å prøve stedets banankake, og nyte den sammen med en kopp kaffe.
IMG_0153
Vandringen fortsetter langs Akerselva. Noen går tur med barnevogn, mens andre er på sykkeltur.Processed with VSCOcam with 7 preset
Luften er klar og himmelen er blå. Elva er noe midt i mellom. Gresset ved elvebredden ser brunt ut, og er dekket av en og annen rest fra vinteren. IMG_0142
Så ser jeg dem. Noe bustete gult mot alt det grå. Titter opp av jorda like ved vannkanten. Det var det jeg visste! Det var virkelig i byen at våren var å finne!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: