Makaroniform med squash og soltørkede tomater

Processed with VSCOcam with a1 presetDet er mandag igjen, og her følger oppskrift på en middag uten kjøtt – makaroniform. I retten har jeg brukt fullkornsmakaroni, grønnsaker, egg, melk og ost. Jeg har kalt retten makaroniform med squash og soltørkede tomater, men det flere andre gode grønnsaker i den også. Makaroniformen er beregnet til 4 personer.

MAKARONIFORM MED SQUASH OG SOLTØRKEDE TOMATER

6 dl fullkornsmakaroni (ukokt)
1/2 purre
1 paprika
1/2 squash
Ca åtte soltørkede tomater
2 fedd hvitløk, revet
5 dl melk
4 egg
Salt og pepper
2 dl ost; f eks cheddar eller Jarlsberg.

SLIK GJØR DU:

Kok makaroni etter anvisning på pakken. Skjær opp purren i skiver, og resten av grønnsakene i terninger. Bland alt sammen. Krydre godt med salt og pepper. Smør en ildfast form, og ha blandingen oppi. Visp egg og melk i en bolle, krydre med litt mer salt, pepper. Ha i revet hvitløk, og slå blandingen over grønsakene. Strø over ost. Stekes i 25 – 30 minutter på 225 grader. Serveres med salat og godt brød – og kanskje en liten smørklatt over.

Processed with VSCOcam with a1 preset

Processed with VSCOcam with a1 preset

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: