Hagedrømmer

IMG_3454Selv om det fortsatt er en stund til sommeren kommer, så det ikke for tidlig å begynne å planlegge sesongen i hagen. 

Dette er noe jeg gjør hver vår. Jeg setter meg ned og tenker på hva som bør gjøres i hagen i sesongen som kommer. Skal det tilføres noe nytt? Er det planter som trengs å flyttes på, eller som bør deles? Er det noe som ikke er så fint? Er det noe som kan gjøres annerledes? Er det noen spesielle “prosjekter” som skal settes i gang i år? Når jeg vurderer dette, så tar jeg gjerne frem bilder av bed og blomster som ble tatt i hagen i fjor. Dette gjør det lettere å se hva som bør gjøres.  Hagen blir forresten aldri helt “ferdig”, den endrer og utvikler seg for hvert år som går. 

For sesongen som kommer, håper jeg at jeg skal lykkes bedre enn i fjor med vekstene i kjøkkenhagen. Da var det en del av det jeg sådde som aldri kom opp, og hva som var grunnen til det fant jeg aldri helt ut av. Kanskje var jorden for dårlig, eller kanskje fikk vekstene for mye eller for lite vann.  Eller kanskje sto plantene for tett.  Aller helst så skulle jeg gjerne hatt et drivhus, der jeg kunne dyrke tomater, agurk, squash og salat. Og kanskje noen blomster. Om drømmen blir til virkelighet vet jeg ikke. Men drømmer skal en jo alltid ha.

Som i fjor, så blir det nok ganske blomsterrikt ute i hagen. Jeg har tenkt å få tak i frø av lettdyrkede sommerblomster, foruten at jeg skal kjøpe noen sommerblomster også. Og en del nye stauder. Og et fargerikt blomsterflor av georginer, det må jeg bare ha i år også. Men før alt dette skal jeg nyte vårblomstringen i hagen, og den ser jeg virkelig frem til:).

IMG_3455

IMG_3456

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: