Hverdagsliv 50-tall

De nostalgiske bildene i dag er tatt på slutten av 50-tallet, og denne gangen viser de glimt fra hverdagslivet.

Oddny ved radioenPortrett ved radioen.

IMG_3114 Lesestund. 
Marit RustandEi fin jente.

IMG_3111-0  Klimpring på banjoen.

Etter skituren.


At min far tar et portrettbilde av min mor ved radioen er kanskje ikke så merkverdig. 50 -tallet var radioens ti-år fremfor noen. I årene etter krigen økte antall radiolisenser i Norge enormt, fra ca. 13000 til 226000. I 1960 hadde lisensene passert en million, og hele befolkningen hadde tilgang til radio. 


Og hva var det de hørte på, mon tro?
Kanskje var det skøyteløp? Eller kanskje radiokrimmen?  For eksempel  Dickie Dick DickensGod aften mitt navn er Cox,  eller Hunden fra Baskerville? Det fortelles at gatene nærmest var folketomme da krimhørespillet ble sendt på radioen på lørdagene.
Også bildene småjentene Kari og Marit er typiske for tiden. De er så søte, med pene klær, og Marit har fletter i håret med sløyfer.

På 50 – tallet var det ikke slik som nå, med noe å underholde seg med overalt.  På den tiden var ikke TV så utbredt. Da var det kanskje mer vanlig med underholdning i hjemmet, for eksempel brettspill og sang?

Et av bildene viser ihvertfall min far som klimprer på sin banjo, noe han ofte gjorde. På en skål på bordet bak, ligger noen appelsiner. Sydfrukter som det ble kallt dengang, var vanskelig tilgjengelig og ble sett på som litt eksotisk.


Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

2 thoughts on “Hverdagsliv 50-tall

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s