Et fint reisemål

Teksten nedenfor er en repost av et tidligere publisert innlegg. Når jeg har sittet og sett på VM-sendingene fra Falun den siste uken, har jeg blitt minnet om at jeg for noen år siden tilbrakte en knapp sommeruke i Falun og Dalarna-området.

20130228-233553.jpg

For et par år siden gikk ferieturen i en annen retning enn det den vanligvis gjør for meg. Turen gikk nemlig østover til Sverige, nærmere bestemt til Falun i Dalarna. Et av målene med turen var å besøke kunstnerhjemmet til Carl og Karin Larsson, men det var også mye annet spennende i Falun og Dalarna som jeg hadde lyst til å se.

Det tok ikke så veldig lang tid å dra dit. Jeg bor litt nord for Oslo, og turen til Falun tok ca 6,5 timer, – en biltur som gikk gjennom et variert svensk bondelandskap. Falun skulle vise seg å være en interessant og tradisjonsrik by, med masse forskjellige aktiviteter; museer og gallerier og – en gruve. Og med mange muligheter til friluftsliv og turliv, – f eks. sykling, padling og ridning. I tillegg var det veldig fint å shoppe der, og prisene var litt mer hyggelige enn det de er her hjemme.

Sjekk ut denne nettsiden hvis du vil vite mer om Dalarna og Falunområdet.

Besøk den søndra delen av Dalarna

Men høydepunktet var naturligvis besøket på Carl Larsson-gården i Sundborn. Huset var virkelig et kunstnerhjem i ordets rette forstand, med fantastisk interiør og innredning. Og innredningen var helt lik den som vi kan se på Carl Larsson- bildene. Videre var det flott å se tekstilene til Karin Larsson. Gården hadde en idyllisk beliggenhet, det var minst like idyllisk der i virkeligheten som det er på bildene. Masse markblomster, og gården lå like ved siden av et vakkert tjern. Det var daglige omvisninger der, og mange aktiviteter for barn. En ferie til Falun og Dalarna kan absolutt kan anbefales!

Bilder fra kunstnerhjemmet til Carl og Karin Larsson:

20130228-233206.jpg
Omvisningen er klar til å begynne

20130228-233240.jpg
Fantastiske blomsterbed, og et lite idyllisk tjern.

20130228-233248.jpg
Utsikt fra hagen på Carl Larsson-gården

20130228-233258.jpg
Sommerlig idyll

20130228-233307.jpg
Inngangsdøren til huset.

20130228-233413.jpg
Kirken i Falun

20130228-233420.jpg
Nydelige blomsterarrangementer i Faluns gater

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: