Hyggelig å møtes og lage mat sammen

IMG_2854Noe som er kjempehyggelig, det er å gå i selskaper der gjestene lager maten sammen.

Denne formen for selskap tror jeg er i ferd med å bli mer og mer populær. Slike selskaper er på en måte et slags “vinn – vinn” konsept. Den som holder hus slipper å stresse med tidkrevende matlaging, og selskapet blir nesten alltid en suksess når gjestene lager maten sammen. Videre deler en på utgiftene til mat og drikke.

Det gjør ikke noe om kjøkkenet er lite, eller det ikke er tilrettelagt for at flere skal kunne lage mat der samtidig. Da gjelder det bare å være litt fleksibel, og lage maten etter tur. Det gjør heller ikke noe om man ikke er så superflink til å lage mat, for når en hjelper hverandre så får en vanligvis til selv den mest krevende matrett.

Men skal en slik form for selskap bli vellykket, så er det viktig at noen tar ansvaret for å planlegge måltidet på forhånd, og for å gjøre innkjøpene.

Her i forrige uke var jeg i et slikt selskap. Vi laget en tre-retters middag sammen, og det ble virkelig et flott og smakfullt måltid, – og en veldig hyggelig kveld! IMG_3056Etter først å ha minglet litt, så fordelte vi matlagingsoppgavene oss i mellom. Noen fikk ansvaret for forretten, mens andre fikk ansvaret for hovedretten. Min oppgave var å bidra til forretten, og den hadde kongekrabbe som hovedingrediens. Kongekrabbe er ikke en råvare som jeg er så veldig godt kjent med, men etter denne kvelden så har terskelen for å bruke den blitt veldig mye lavere. Det var slettes ikke så vanskelig som jeg hadde trodd å ta ut kjøttet:). Med felles innsats laget vi forretten:IMG_2829

IMG_3057

IMG_2866Oppskriften på Kongekrabbe på blomkålmos finner du her:

http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2012/09/kongekrabbe-pa-blomkalmos.html?m=1

IMG_2871Noen andre laget hovedretten som var Pannestekt torsk med baconsky. Vi brukte denne oppskriften:

http://trinesmatblogg.no/2014/12/09/pannestekt-torsk-med-baconsjy-rosenkal-og-valnotter/)

IMG_2881Og til dessert var det Panna cotta, men den hadde vertinnen gjort litt ferdig på forhånd. Oppskrift her:

http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/desserter-is-og-kaker/desserter/Panna-cotta)

Så etter å ha drevet med matlaging i nesten to timer, var det klart for å sette seg til bords. Og maten? Den smakte helt fortreffelig:). Dette er en meny som absolutt kan anbefales!

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s