Det lysner

2015/01/img_2476.jpgDet er så fint at det nå går mot lysere tider. Fortsatt er det mørkt om morgenen når jeg går til jobb, men lyset kommer tidligere for hver dag som går.

I tillegg til å hjelpe på humøret, og på alt annet, så har lyset en helt praktisk betydning for meg. Jeg liker jo å fotografere, og i den mørke årstiden er det ikke så enkelt å få til gode bilder. Verken ute eller inne. Særlig sliter jeg med matbildene. Men med mer naturlig lys blir bildene så veldig mye bedre, og da er det også mye morsommere å fotografere.2015/01/img_22592.jpgOgså potteplantene mine ser ut til å ha fått med seg at sola har snudd. Et par pelargonier som jeg stuet bort på et rom i høst, har begynt å vokse igjen. Nå står de der fulle av lysegrønne blader og strekker seg mot lyset.2015/01/img_2478.jpgFargerike primula bærer også bud om at vi nærmer oss våren. Navnet primula kommer av ordet «primus» som betyr først, fordi blomsten er en av de første som kommer om våren.

Det er rart det der. Fortsatt er det full vinter, men likevel. Det merkes at våren og lyset er på vei tilbake.

Til slutt et dikt om våren og lyset som alltid er der et sted:

På jorden et sted

Tro ikke frosten som senker en fred
av sne i ditt hår.
Alltid er det på jorden et sted
tidlig vår.

Tro ikke mørket når lyset går ned
i skumringens fang.
Alltid er det på jorden et sted
soloppgang.

Andre Bjerke

Legg inn en kommentar

%d