Teddy – retro bilder

2015/01/img_2502.jpgDisse bildene viser min bror Bjørn sammen med sin kjære teddybjørn, og de er tatt på begynnelsen av 60-tallet en gang. På 50-, og 60- tallet var nok teddybjørnen det aller vanligste kosedyret, og en teddybjørn var en kjær venn for barn, og en viktig del av barnekulturen. Slik har det forresten vært for generasjoner både før og etter også.

Den første teddybjørnen ble produsert i 1903, og den har navnet sitt etter en amerikansk president, Theodore Roosevelt (1857 – 1919). Han hadde tilfeldigvis vært innblandet i en jakthistorie med en bjørn i 1902. Han nektet å skyte en bjørn som andre hadde fanget for ham. Karikaturtegnere fråtset i denne hendelsen, og da de første teddybjørnene ble lagt ut for salg i USA, ble de kalt Teddy’s Bear.

Mange viser er skrevet om teddybjørnen, blant annet “Teddyen min”, som ble sunget av Grethe Kausland, og “Teddybjørnens vise” av og med Alf Prøysen.

Her kan du høre visa “Teddyen min” med Grethe Kausland.
2015/01/img_2503.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: