Crèpes med brie og brokkoli

Pannekaker med fyll er helt utmerket å servere som en hovedrett. Her har jeg laget pannekakene som en vegetar middagsrett, og har fyllt dem med brokkoli, brie og parmesan. Det finnes også mye annet spennende vegetarfyll til pannekaker, f eks bønnechili, ratatouille (grønnsaksrøre), eller en blanding av mais,hakkede tomater og ricottaost.
2015/01/img_2223-0.jpg
CRÈPES MED BRIE OG BROKKOLI

INGREDIENSER:

Pannekakerøre:
4 pannekaker til hver som hovedrett

250 g siktet hvetemel (eller halvparten grovt og fint)
4 egg
6 dl melk eller soyamelk
4 ss smeltet smør eller solsikkeolje
Litt smør eller olje til steking.

Fyll:
450 g brokkoli
225 g brie i terninger
125 g revet parmesan
Salt og nykvernet pepper

Fersk tomatsaus:
(valgfritt – retten smaker godt uten tomatsaus også)

2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 boks a 400 gram tomater
1/2 ts salt
Litt nykvernet pepper
Ca 1 ts sukker
1 laurbærblad
1 ss tomatpure
1-2 ts tørket basilikum

SLIK GJØR DU:
Pannekakene:
Bland mel og melk og rør godt sammen for hånd eller mikser. Rør inn eggene. La røren svelle litt. Stek tynne pannekaker (litt mindre enn vanlige). Hold dem varme på en tallerken med aluminiumsfolie oppå.

Fyllet:
Skjær små buketter av broccolien, og skjær stilkene i små staver. Kok bukettene og stilkene i vann til de er møre, ca 4 minutter. La de renne godt av, og bland med halvparten av parmesanosten, og ha i brien. Smak godt til med salt og nykvernet pepper.

Ha en toppet spiseskje av denne blandingen på den ene siden av hver pannekake, og rull sammen. Legg pannekakene side om side i en lav ildfast form. Hell over tomatsaus hvis du ønsker det (Opp og ned i streker ser flott ut). Strø så over resten av parmesanen. Stek pannekakene på 180 grader i 20 – 25 minutter. De skal være gyldne oppå. Server med resten av tomatsausen.

Tomatsausen:
Finhakk hvitløken. Ha olivenolje i en kjele, og fres hvitløk og basilikum max et minutt. Slå over tomatene. Ha i salt, pepper, sukker, tomatpure og laurbærblad. La sausen putre på svak varme i ca 15 minutter. Ta opp laurbærbladet. Avkjøl noe.
2015/01/img_2204-0.jpg
Jeg stekte pannekakene før jeg laget fyllet.

2015/01/img_2202.jpgOg jeg diktet litt med tomatsausen; kjørte tre tomater med stavmikser til en mos, og tilsatte 1 dl vann og 2 ts tomatpure. Puttet oppi det jeg hadde av grønnsaker og lot sausen koke 10-15 minutter. Spedde med litt vann underveis, og kjørte alt til saus med en stavmikser. Smakte til med salt, pepper og litt sukker.

2015/01/img_2206.jpgFerdig tomatsaus og ferdige pannekaker.

2015/01/img_2208.jpgSå lagde jeg fyllet.

2015/01/img_2209.jpgOg fylte pannekakene. Tomatsaus og parmesan over.

2015/01/img_2173.jpgOppskriften kommer fra denne kokeboka.

2015/01/img_2211.jpgServert!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: