Pizza med variasjoner

IMG_1368.JPGJeg er veldig glad i pizza, og på fredagskveldene er det ofte hjemmelaget pizza som står på menyen hos meg.

Hjemmelaget pizza smaker så mye bedre enn den kjøpte, og tar ikke så lang tid å lage. Når jeg lager pizza blir det ofte at jeg lager den vanligste varianten med skinke og champinjong, eller med kjøttdeig og paprika i ulike farger. Men av og til synes jeg det er OK å variere, og da lager jeg posjonspizza og fyller den med masse spennende topping.

Det å lage porsjonspizza er en kjempefin måte å variere pizzaserveringen på. En kan boltre seg i forskjellige smaker og fyll. Denne måten å lage pizza på, er også fint med tanke på å lære barn å lage mat. La barna få kjevle ut sin egen pizza, og fylle den med akkurat det de vil.

Pizza trenger forresten ikke bare å serveres som et hyggelig måltid en
fredagskveld. Den kan også skjæres i små biter og settes frem som snacks, tas med i picknikkurven, eller brukes i matpakken.

PIZZA

Deig:
1/2 pakke gjær
2 dl lunkent vann + 2 ss melk
1/2 ts salt + 1 ts honning(kan sløyfes)
2 ss olivenolje eller annen olje
5 dl mel

Saus:
1 hakket løk, litt olje
1 boks hakkede tomater (400 g)
Ca 2 ss tomatpure
Tørket (eller fersk) oregano eller basilikum
Salt og pepper

Ca 3 dl revet ost

Fyll:
Sett frem skåler med tomater, ananas, maiskorn, paprika, sopp, ruccula, asparges, løk, mozzarella, pepperoni, chorizo, salami, spekeskinke, kokt skinke, oliven, og kjøttboller. Ellers passer følgende urter oppå pizzaen: frisk timian, frisk, rosmarin, frisk oregano, frisk basilikum, knust hvitløk i olje.

Slik gjør du:
Lag først deigen. Ha lunket vann i en bolle. Bland i gjæren og rør den ut i vannet. Blant i salt, og olje. Rør i melet slik at det blir en fast deig. Heves til dobbelt volum. Deretter kjevles den ut til en stor flat leiv og has på stekeplaten.

Sausen:
Finhakk løken i oljen til den er blank. Tilsett hakkede tomater og krydder i løken. La tomatsausen småkoke i ca. 10 minutter til den har fått en litt tykk konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Del deigen i 4 emner og kjevle ut til porsjonspizzaer direkte på bakepapir. Fordel pizzasausen over, så den toppingen du ønsker. Stek pizzaene midt i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.Serveres umiddelbart.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar

%d