Pizza med variasjoner

IMG_1368.JPGJeg er veldig glad i pizza, og på fredagskveldene er det ofte hjemmelaget pizza som står på menyen hos meg.

Hjemmelaget pizza smaker så mye bedre enn den kjøpte, og tar ikke så lang tid å lage. Når jeg lager pizza blir det ofte at jeg lager den vanligste varianten med skinke og champinjong, eller med kjøttdeig og paprika i ulike farger. Men av og til synes jeg det er OK å variere, og da lager jeg posjonspizza og fyller den med masse spennende topping.

Det å lage porsjonspizza er en kjempefin måte å variere pizzaserveringen på. En kan boltre seg i forskjellige smaker og fyll. Denne måten å lage pizza på, er også fint med tanke på å lære barn å lage mat. La barna få kjevle ut sin egen pizza, og fylle den med akkurat det de vil.

Pizza trenger forresten ikke bare å serveres som et hyggelig måltid en
fredagskveld. Den kan også skjæres i små biter og settes frem som snacks, tas med i picknikkurven, eller brukes i matpakken.

PIZZA

Deig:
1/2 pakke gjær
2 dl lunkent vann + 2 ss melk
1/2 ts salt + 1 ts honning(kan sløyfes)
2 ss olivenolje eller annen olje
5 dl mel

Saus:
1 hakket løk, litt olje
1 boks hakkede tomater (400 g)
Ca 2 ss tomatpure
Tørket (eller fersk) oregano eller basilikum
Salt og pepper

Ca 3 dl revet ost

Fyll:
Sett frem skåler med tomater, ananas, maiskorn, paprika, sopp, ruccula, asparges, løk, mozzarella, pepperoni, chorizo, salami, spekeskinke, kokt skinke, oliven, og kjøttboller. Ellers passer følgende urter oppå pizzaen: frisk timian, frisk, rosmarin, frisk oregano, frisk basilikum, knust hvitløk i olje.

Slik gjør du:
Lag først deigen. Ha lunket vann i en bolle. Bland i gjæren og rør den ut i vannet. Blant i salt, og olje. Rør i melet slik at det blir en fast deig. Heves til dobbelt volum. Deretter kjevles den ut til en stor flat leiv og has på stekeplaten.

Sausen:
Finhakk løken i oljen til den er blank. Tilsett hakkede tomater og krydder i løken. La tomatsausen småkoke i ca. 10 minutter til den har fått en litt tykk konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Del deigen i 4 emner og kjevle ut til porsjonspizzaer direkte på bakepapir. Fordel pizzasausen over, så den toppingen du ønsker. Stek pizzaene midt i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.Serveres umiddelbart.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

2 thoughts on “Pizza med variasjoner

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s