Midtvinter

2015/01/img_2124.jpgI følge den gamle primstaven er vi ved midtvinter i dag den 12. januar. Midtvinter var en stor festdag i førkristen tid, – det var dagen da de gamle vikinger feiret juleblot, eller jol som det også ble kallt. På primstaven er dagen merket med prikker for snø. Dagen faller midt mellom første vinterdag som er 14. oktober og første sommerdag 14. april. Midvinterdagen har sitt motstykke i midtsommerdagen, men den er i følge primstaven ikke på St.Hansaften den 23. juni, men den 14 juli. 14. juli har halve sommeren gått og 12. januar har halve vinteren gått.

Jeg synes det er fint at halve vinteren nå har gått, og at vi går mot lysere tider. Det er faktisk ikke så veldig lenge til våren hvis vi ser stort på det. Men først så gjenstår det aller beste av vinteren. Kalde vinterdager fyllt med snø, sol, og spennende vinteropplevelser. Og etter hvert også vinterferien.2015/01/img_2123.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: