Brioche – kuvertbrød

2015/01/img_1985.jpgBrioche er et litt luksuriøst bakverk som passer å bake til spesielle anledninger for eksempel til jul, når du skal ha selskap, eller når som helst ellers når du har lyst på et ekstra godt brød.

Brioche er et klassisk fransk brød med mye smør og egg, – noen ganger bakt med litt sukker, andre ganger ikke. Bakverket får en tynn sprø skorpe utenpå, er mykt inni og smaker fantastisk godt.

Kuvertbrød – Brioche

25 g gjær
2 dl melk
100 g smør smeltet
1 ts salt
2 – 3 ss sukker
2 egg
Ca 500 g hvetemel

1 egg til pensling.

Sandkakeformer, smurt med formfett.
Stekes 225 grader ca 10 minutter.

Slik gjør du:
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm til det er lunkent. Helles over gjæren og rør den ut. Tilsett sammenvispet egg. Ha i mel, sukker og salt. Elt sammen til en smidig deig. Hold eventuelt av noe av melet. Sett til heving under et håndkle på et lunt sted i 30 minutter. Legg deigen på bordet og del den i 12 like store emner. Skjær av 1/4 av hvert deigemne og trill den store delen til en bolle og lag en liten bolle av resten. Plasser den lille bollen i fordypningen. Has i smurte sandkakeformer, evt andre små former. Heves over damp i 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: